Piercing zetten in Utrecht? Dit zijn de beste piercingshops

Lichaam door Laura

Of je nu gaat voor een helix of een christina piercing. Als je een nieuw gaatje in je lijf laat schieten, wil je zeker weten dat je bij een goede piercingshop bent. Daarom zetten wij de komende weken de beste piercingshops van Nederland op een rijtje. Deze week is de stad Utrecht aan de beurt.

piercingshops utrecht

Lees ook: Piercing zetten in Amsterdam? Dit zijn de beste piercingshops

Waarom naar een piercingshop?

Indien je gaat voor een oorpiercing, is het de vraag of je naar een piercingshops of juwelierzaak of sieradenwinkel gaat. Professionele piercers zijn het erover eens dat je beter naar een piercingshop kunt stappen. Hier piercen ze met een naald in plaats van met een piercingpistool. De eerste optie is de meest veilige, precieze en hygiënische manier om een gaatje te maken. Voor deze methode kun je alleen terecht bij piercingshops. Een piercing die elders op het lichaam gezet wordt, moet sowieso bij piercingshops gedaan worden.

Beste piercingshops van Utrecht

BodyCult

Naast die locatie in Amsterdam heeft BodyCult ook een piercingshop in Utrecht. Het relatief kleine zaakje zit in het hart van de stad aan de Bakkerstraat 3. Uit Google reviews blijkt dat het personeel vriendelijk en goed geïnformeerd is en hygiënisch werkt.

Le Sting Piercings

Op de Oudegracht 14 zit de karakteristieke piercingshop Le Sting Piercings. De piercers staan zes dagen per week klaar voor je, zorgen dat je je helemaal op je gemak voelt en nemen de tijd voor je.

Piercing Studio Utrecht, Tom van Oudenaarden

Een begrip in Utrecht is de studio van Tom. De Google-waardering van 4,8 bevestigt dat je bij Piercing Studio Utrecht aan het goede adres (Twijnstraat 22) bent voor een mooie piercing en goede service.

Magic Piercing Studio

Bij Mandy en Marloes van Magic Piercing Studio aan de Predikherenstraat 1 voel je je gelijk op je gemak. Piercer Marloes heeft al bijna 10 jaar ervaring. Ze weet je precies te vertellen wat de do's en don'ts zijn bij het zetten van een piercing.

Piercingshops vergelijken: waar moet je op letten

Er zijn drie belangrijke punten waar je op moet letten als je zoekt naar een goede piercer: vergunning, hygiëne en reviews. 

Vergunning 

Elke tattoo- en piercingshop moet een vergunning hebben om piercings en/of tatoeages te zetten. Het papiertje hangt vaak voor het raam van de piercingshops of op een andere zichtbare plek in de winkel. Via deze database kun je van tevoren checken welke piercingshops een vergunning hebben. 

Hygiëne

Ziet de winkel er netjes uit? Draagt de piercer wel handschoenen? Komt de naald uit een steriële verpakking? Geeft de piercer je instructies over de verzorging van je piercing? Hygiëne is een prioriteit bij het piercen. Als dit niet in orde is, kun je nare infecties of besmettingen als hepatitis of zelfs hiv oplopen. Vooral als je gepierced wordt op een intieme plek, is dat echt geen pretje.

Reviews

Als je de beste piercingshops zoekt, is het internet je beste vriend. Google om precies te zijn. Bij de meeste piercingshops vind je tientallen, soms wel honderden reviews van klanten. Neem deze even goed door voordat je bij een piercingshop binnenwandelt. Onthoud wel: ontevreden klanten laten eerder een review achter dan tevreden klanten.

Lees ook: Alles over een daith piercing én mijn persoonlijke ervaring ermee