Piercing zetten in Groningen? Dit zijn de beste piercingshops

Lichaam door Laura

Of je nu gaat voor een helix of een christina piercing. Als je een nieuw gaatje in je lijf laat schieten, wil je er zeker van zijn dat je bij een goede, betrouwbare piercingshop bent. Daarom zoeken wij uit wat de beste piercingshops van Nederland zijn. Hier lees je waar je in Groningen moet zijn voor een piercing.

piercing groningen

Lees ook: Dit zijn de mooiste tattootrends van 2019

Waarom piercingshops?

Een gaatje laten schieten in je oorlel kan ook bij de meeste juwelierzaken en sieradenwinkels. Hier wordt vaak een piercingpistool gebruikt. Het doet in principe wat het moet doen: een gaatje maken. Wel zijn veel professionele piercers het erover eens dat de meest veilige, precieze en hygiënische manier het piercen met de naald is. Voor deze methode kun je alleen terecht bij piercingshops. Een oorpiercing die door het kraakbeen gaat (dus overal behalve je oorlel), moet het liefst bij een piercingshop worden gezet.

Piercingshops vergelijken: waar moet je op letten?

Vergunning 

Elke tattoo- en piercingshop moet een vergunning hebben om piercings en/of tatoeages te zetten. Het papiertje hangt vaak voor het raam van de piercingshops of op een andere zichtbare plek in de winkel. Via deze database kun je van tevoren checken welke piercingshops een vergunning hebben. 

Hygiëne

Hygiëne is een prioriteit bij het piercen. Als dit niet in orde is, kun je nare infecties of besmettingen als hepatitis of zelfs hiv oplopen. Vooral als je gepierced wordt op een intieme plek, is dat echt geen pretje. Let op de volgende dingen... Ziet de winkel er netjes uit? Draagt de piercer wel handschoenen? Komt de naald uit een steriële verpakking? Geeft de piercer je instructies over de verzorging van je piercing? 

Reviews 

Als je de beste piercingshops zoekt, is het internet je beste vriend. Google om precies te zijn. Bij de meeste piercingshops vind je tientallen, soms wel honderden reviews van klanten. Neem deze even goed door voordat je bij een piercingshop binnenwandelt. Onthoud wel: ontevreden klanten laten eerder een review achter dan tevreden klanten. En aan elk verhaal zijn twee kanten.

beste piercingshops groningen

Beste piercingshops in Groningen

Waar moet je zijn in studentenstad Groningen voor een betrouwbare, goede piercingshop? Deze drie studio's ontvangen goede reviews:

Passion for Piercing

Een begrip in Groningen is Passion for Piercing aan de Nieuweweg 17. Op Facebook en Google klinken bijna alleen maar positieve geluiden. Piercer Bert is professioneel, neemt de tijd en heeft nog een vlotte babbel ook. 

Tattoo Saunders

Bij de Saunders aan de Gelkingestraat 14 kun je niet alleen terecht voor tattoo's, maar ook voor piercings. De piercer neemt de tijd voor je, ook als het druk is. Dat is wel zo fijn als je zenuwachtig bent. 

Blitzz

Bij Blitzz aan de Poelestraat 45 kun je rekening op snelle service, een leuk grapje tussendoor en professionele nazorg.

Lees ook: Piercing zetten in Amsterdam? Dit zijn de beste piercingshops