Fashion
Fashion

Dit zijn de mooiste tattootrends van 2019

Net als modetrends zijn het ook tattootrends die komen en gaan. Stonden onze ouders nog met een tramp stamp tatoeage in de disco, tegenwoordig is het veel hipper om een klein subtiel versierinkje op je pols te laten zetten. Hoe je het ook wendt of keert: het nieuwe jaar brengt weer een aantal kersverse tattootrends met zich mee. 

tattootrends 2019

Lees ook: 13 x de mooiste tattoos voor achter je oor

Disclaimer

Kleine sidenote: bij tatoeages is het niet geheel verstandig de trends op de voet te volgen. Je kunt 'm er immers niet af poetsen zodra deze is overgewaaid. Is ook meteen de reden dat je tante nog met een tramp stamp rondloopt. Dat gezegd hebbende, komen de tatoeagestrends van 2019:

1. Dieren

We zagen ze de laatste jaren al opduiken, maar nu is het echt een feit: dierentattoos zijn hot! Katten, tijgers, vogels, noem het maar op. Favoriet is een dierentattoo in combinatie met de geliefde geometrische lijnen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Little birdy.

A post shared by Joey de Boer (@joeydeboer) on

2. Boob tatoeage

Het is de tramp stamp van 2018: de underboob tatoeage. Het schijnt zowat de populairste plek te zijn van het moment, samen met de armen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ornament. (Hand also by me)

A post shared by Joey de Boer (@joeydeboer) on

3. Tropische vibe

Veel mensen - zo ook ondergetekende - vlijen neer in de stoel van een tattooartiest ter bezegeling van een mooie reis naar een tropische bestemming. Vaak brengt die tropische bestemming ook een zonnige vibe met zich mee. De golven, palmbomen en ananassen kennen we inmiddels al, maar ook mandala's zie je steeds vaker opduiken. Het zijn tatoeages met cirkelvormige figuren en symmetrische elementen uit de Tibetaanse kunst. Fancy hoor.

4. Groot, groter grootst

Waar het eerder superhip was om een kleine subtiele tatoeage te laten zetten, lijken ook de grotere tattoos weer terug te komen. Kleine tatoeages blijven weliswaar in de mode, maar groter mag nu dus ook. De reden? Tatoeages hebben hun negatieve imago inmiddels wel afgeschud en ze worden meer geaccepteerd. Mensen durven dus grotere tatoeages te laten zetten op zichtbare plekken. Top!

 

Lees ook: Op deze manier hou je je tattoo het langst mooi

Beeld: Unsplash