7 oplossingen voor je zomerproblemen

Beauty door Laura

Wij + de zomer zijn #NTB, maar met die klamme hitte in Nederland komen er ook een heleboel minder charmante momenten kijken. Boobzweet, zweetplekken en schurende dijbenen… je kent het wel. Wij trommelden de beste tips tegen zomerse schoonheidsproblemen op.

zomer problemen

Zweterig, plakkerig haar

Hete temperaturen en haar voor je gezicht betekenen ellende voor vrouwen met lang haar. Die plakkerige lokken voor je gezicht zijn echt geen pretje. De oplossing voelt wat onnatuurlijk, maar is wel heel simpel. Breng wat deodorant (in vorm van bar) op je haarlijn aan. Laat het goed drogen voordat je naar buiten gaat.

Lichaamsgeur

Zweten is normaal en iedereen doet het, maar jezelf continu kunnen ruiken...? Nee, dank je. Door heel veel water te drinken neutraliseer je je eigen lichaamsgeur.

Blaren

Een blaar kan je hele dag verpesten, maar gelukkig is er een simpele manier om ze te voorkomen. Wrijf wat vaseline op de plekjes van je voet waar de kans op blaren groot is. Ook kun je preventief een blaarpleister plakken zodat het plekje niet zal schuren.

Schurende dijbenen

Door het zweet kunnen je dijbenen tegen elkaar schuren en plakken terwijl je fiets of loopt. Niet alleen heel irritant, maar het kan ook kleine schaafwondjes veroorzaken. Heb je hier last van? Gebruik dan talkpoeder op je bovenbenen om het vocht te absorberen. Óf smeer vaseline of babyolie op de schuurplekken zodat je benen soepeler langst elkaar kunnen bewegen.

Zweetplekken op je kleding

Gebruik een vloeibare deodorant die je onder je oksels dept om de grootste zweetvlekken te beperken. Spray zweetplekken in met citroensap in voordat ze in de was gaan om permanente verkleuringen te voorkomen.

Pluizig haar

Een haarserum is natuurlijk jouw redder in nood bij frizz. Heb je die even niet op zak? Dan kan een beetje handcrème jouw wilde lokken ook temmen.

Boobzweet

De vijand van elke vrouw met een grote boezem is zweetvlekken onder je borsten. De oplossing is eenvoudig: veeg wat deodorant onder je boobs om het zweten te minimaliseren.

Lees ook: De struggles van vrouwen tijdens de zomer