Met deze hacks bespaar je bakken met geld op je boodschappen

Lifestyle door Daniëlle

Wie elke dag een bezoekje brengt aan de supermarkt komt er snel genoeg achter dat het niet altijd even goedkoop is. Je neemt vaak wat extra mee wat je uiteindelijk helemaal niet nodig bleek te hebben. Eén ding is in ieder geval zeker: boodschappen doen kan duurder zijn dan je verwacht. Het is daarom helemaal niet zo'n slecht idee om eens te bezuinigen. Met deze tips bespaar je een hoop geld op je boodschappen.

Lees ook: 5 tips voor mooiere polairoid foto's

Betaal contant

Om beter te pijlen wat je wekelijkse of maandelijkse uitgaven zijn aan boodschappen, kan het helpen om deze te betalen met cash. Laat je bankpas thuis en neem een vast contant bedrag mee. Zo voorkom je om sneller over je budget heen te gaan.

Vers!

Het is tijd om de potjes pastasaus en babyvoeding los te laten, want het maken van bijvoorbeeld verse tomatensaus, babyvoeding of aardappelpuree scheelt meer geld dan je denkt. Daarbij is het koken uit potjes en zakjes ook nog eens ongezonder. Voeg zelf verse kruiden toe, dat is véél lekkerder en goedkoper.

Check je koelkast

Om te voorkomen dat je producten dubbel haalt en er later achterkomt dat je al een ingrediënt in huis had is het handig om voor het boodschappen doen te checken wat je wel en niet in huis hebt. Zo hoef je geen producten later over datum weg te gooien.

Doe één keer per week de boodschappen

Elke dag boodschappen doen is duurder dan als je op één dag alle boodschappen voor de week doet. Hierdoor neem je ook minder snel snacks en dergelijke mee. Je kunt bijvoorbeeld elke maandag de boodschappen doen en dan doordeweeks nog een paar keer boodschappen doen voor vers fruit en groente.

Ga niet hongerig naar de supermarkt

Zorg dat je met een volle buik de supermarkt binnenstapt. Hierdoor koop je minder snel snacks of andere extra producten die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Houd je zoveel mogelijk aan je lijstje en probeer zo min mogelijk extra producten op de loopband te leggen.

Gooi je restjes niet weg

Heb je nog wat avondeten over? Bewaar het dan voor de volgende dag en gooi het niet weg. Organiseer een 'tapasavond' of neem je avondmaal de volgende dag opgewarmd mee naar je werk. Wees creatief!

Boodschappenlijstje

Voor velen is het maken van een boodschappenlijstje vanzelfsprekend, maar er zijn er nog genoeg die zonder lijstje de winkel binnen stappen en in de supermarkt zelf bepalen wat ze die avond gaan eten. Tip van ons: don't. Het maken van een lijstje helpt bij het behouden van je vaste budget en zorgt er voor dat je niet meer koopt dan wat er op je lijstje staat.

Bezoek verschillende supermarkten

Hoe fijn het ook is om je favoriete buurtsuper te bezoeken, is het niet altijd even goedkoop. Start met het vergelijken van supermarkten bij jou in de buurt: is de groente bij de Lidl goedkoper of het vlees minder duur bij de Jumbo? Je kunt geld besparen door bij verschillende supermarkten je boodschap te doen. Eén voordeel: vaak zitten supermarkten vlak bij elkaar in bijvoorbeeld het centrum, dus veel afstand zit er niet tussen!

Ga alleen

Je dagelijkse of wekelijkse boodschap doen met de kids of je partner is gezellig, maar laten we eerlijk zijn: je haalt elkaar veel sneller over om meer te halen dan nodig is. Voor je het weet ligt je kar vol met lekkers, terwijl je jezelf dat eigenlijk helemaal niet kan permitteren. Ga daarom het liefst alleen naar de supermarkt.

Schrap het vlees uit je dieet

Vegetariër zijn heeft velen voordelen. Eén daarvan is dat het een stuk minder geld kost. Vlees is namelijk één van de duurste ingrediënten in een maaltijd. Groente is veel goedkoper en gezonder. Mis je het vlees nog een beetje? Dan zijn er genoeg (goedkope) alternatieven.

Lees ook: Door dit trucje zullen mensen niet meer tegen je liegen