Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

5 tips voor mooiere polaroidfoto’s

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een Instax-camera in de kast staan, of misschien heb jij wel een echt old school polaroidcamera liggen. Hoe dan ook, de ouderwetse polaroidcamera’s zijn back. Niets is magischer dan het moment dat de foto die je net hebt genomen uit je camera rolt, tot je ziet dat hij totaal mislukt is. Want ja, het is toch net iets lastiger dan de nieuwste iPhone. Zonde van de foto en van je portemonnee. Daarom hebben wij wat tips voor de verzameld zodat jij voortaan de mooiste polaroidfoto’s schiet.

polaroidfoto'sLees ook: Zo maak je de mooiste nachtfoto's met je iPhone

Tip 1: Fotografeer niet met tegenlicht

Met een moderne camera kan je best tegen de zon in fotograferen, maar met een polaroidcamera gaat dit niet lukken. Hoewel er op de nieuwere polaroidcamera’s wel verschillende standen zitten voor het juiste licht, zal de foto toch overbelicht raken wanneer je tegen het licht in fotografeert. Dit komt omdat er dan te veel licht op je film komt waardoor er weinig van je foto overblijft dat een witte waas.

Check hier de top 10 polaroid camera's

 

Tip 2: Houd de goede afstand

Zoals eerder gezegd is het geen moderne camera met allemaal hightech snufjes. Een close-up foto gaat hem dus niet worden. Meestal is de focusafstand minimaal 60 centimeter. Houd dus voldoende afstand van hetgeen wat je wilt vastleggen. Ga ook niet te ver staan, want door het kleine formaat van de foto zal het dan niet goed zichtbaar zijn. Wil je een selfie maken? Strek je armen dus zo ver als je kan.

via GIPHY

Tip 3: Ontwikkel je foto’s in het donker

Nee je hoeft geen darkroom aan te schaffen zoals je altijd in films ziet. Wel is het beter om je foto op een donkere plek te bewaren zodra hij uit de camera komt. Het ontwikkelen duurt enkele minuten, en wanneer de foto in het donker ligt werken de chemicaliën op de film het beste. Ben je niet thuis? Doe de foto dan voorzichtig in je tas, zak of leg hem op zijn kop. Mocht je een donkere foto hebben gemaakt kan je hem juist beter in het licht laten ontwikkelen. Op deze manier ontwikkelt de foto zich lichter.

Tip 4: Wees selectief

De film die je in je camera doet is allesbehalve goedkoop. Normaal gesproken schiet je tientallen foto’s met je telefoon en kies je de leukste uit. Met een polaroidcamera wordt dit een beetje een dure grap. Denk daarom goed na voordat je op de knop drukt. Bekijk je onderwerp door de lens vanuit verschillende hoeken en kies de beste uit. Schiet dus niet zomaar een plaatje zodra je iets wilt fotograferen. Geloof ons, deze tip is goud waard.

via GIPHY

Tip 5: Experimenteer!

De beste manier om fotograferen met je polaroidcamera goed onder de knie te krijgen is door te experimenteren. Ga voor verschillende lichtinvallen, achtergronden, afstanden, instellingen en standpunten. Iedere camera is toch weer anders dus alleen zo zal je het beste uit je camera halen.

Heb jij met het volgen van deze tips een paar prachtplaatjes verzameld? Dan is het natuurlijk zonde om ze ergens in een kast te laten liggen. Met een beetje creativiteit kan je er hele leuke dingen mee doen. Denk bijvoorbeeld aan een gave muurdecoratie. Zo heb je al je herinneringen mooi op één plek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ashley (@the_adventure_journal) op

Beeld: Unsplash

Lees ook: 10 iPhone geheimen die je nog niet kende