Shocking trend bij bruiden: ?Trash the dress?

Mode & trends door Marleen_S
Na de mooiste dag van je leven verdwijnt ?de jurk? algauw ergens achterin de kast. Hartstikke zonde, zeker als je er maanden krom voor hebt moeten liggen. Wat je ook kunt doen is ?m in de fik zetten. En het laten fotograferen?

 
Als een feniks die uit de as herrijst. Dat is het idee achter de nieuwe trend bij pasgetrouwde dames die na hun huwelijk nog iets unieks en spectaculairs willen doen met hun trouwjurk. Oftewel: trash the dress. Je zoekt de afgrijselijkste locatie uit, verzint een manier om je jurk voorgoed om zeep te helpen en betaalt een fotograaf om het op de foto te laten zetten.
 


Veel bruiden gebruiken vuur, slootwater, wijn of inkt om hun jurk mee te bewerken. Het doel van dit alles is om een krachtige foto neer te zetten die in sterk contrast staat met een mooie, perfecte, traditionele huwelijksfoto, aldus Daily Mail. Uiteraard kan de trash the dress-foto wel pas ná het huwelijk worden gemaakt. Anders moet je het jawoord geven in een afgeragd lapje stof en dat is natuurlijk nou weer net niet de bedoeling.
 
Eén kans
Of je nu een serie foto?s wilt of een bepaald moment wilt vastleggen, het hangt allemaal af van hoe je de jurk wilt verpesten. Zet je 'm in vuur en vlam? Dan heb je maar één kans. Gebruik je liever een ander hardnekkig goedje? Dan heeft de fotograaf wat meer mogelijkheden.
 
Niet alleen de bruid, ook de bruidegom doet graag mee met de trash the dress-trend. Volgens trendwatchers willen pasgetrouwde stellen speciale foto?s waar ze nog jarenlang blij mee zijn. Dat kan alleen als de fotograaf in kwestie heel creatief is tijdens een fotosessie. Dus worden de gekste locaties gebruikt zoals een vuilnisbelt, verlaten kantoorpanden, maïsvelden en zelfs grotten. Het is tegenwoordig een heel populaire manier van huwelijksfotografie en die lijkt voorlopig nog lang niet te zijn vervlogen.



Veel passie en energie

Fotograaf Jeff Cooke doet dit soort shoots wel vaker. ?Veel koppels komen bij me langs als ze een jaar getrouwd zijn. Om dat te vieren willen ze iets spectaculairs, iets wat hen altijd zal bijblijven. Tijdens zo?n shoot komt er veel passie en energie vrij, want de bruid vernielt haar jurk en ze is zich daar meer dan bewust van?, aldus Jeff.
 
Ook in Nederland is de trash the dress-trend heel populair. Een aantal jaar geleden werd de toen opkomende trend al gespot door fotografe Melanie Rijkers. Ze organiseerde een groots evenement waar 150 vrouwen in hun trouwjurk op het strand werden gefotografeerd terwijl ze hun prachtige witte lap stof de vernieling in hielpen.
 
Benieuwd hoe zo'n fotosessie nou in zijn werk gaat? Bekijk hieronder een filmpje waarin een bruid haar jurk in de hens steekt.

fout in embed: media provider niet ondersteund

Wat vind jij van de trash the dress-trend? Zou jij je zuurverdiende jurk willen vernielen voor een paar mooie foto?s? Of laat je hem liever in de kast hangen?

Brond beeld: John Michael Cooper/altf.com
Jeff Cooke Photography