10 tips om goed op de foto te staan

Vrije tijd door Jade
Het is hartstikke leuk om alle mooie momenten met je vriend of vriendinnen vast te leggen. Maar niet als je weer eens met een scheve lach of lelijke duckface op de foto staat. Met deze tips sta je dit jaar stralend op alle foto's!

 
1. Oefenen
Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Oefen je pose en je glimlach voor de spiegel! Probeer ook af en toe een pose aan te nemen zonder spiegel en er een foto van te maken. Als je in de spiegel kijkt zie je namelijk of je het goed vindt of niet, maar zonder spiegel niet. Dus oefen ook zonder spiegel! Wat je ook kunt doen is een glimlach uitproberen met je rug naar de spiegel toe en je vervolgens naar de spiegel omdraaien. Vergeet niet dat een glimlach uiteindelijk natuurlijk moet aanvoelen en nooit geforceerd mag zijn.
 
2. Zoek een voorbeeld
Kijk naar rode loper foto's die je mooi vindt. Bestudeer de houding van celebs: hun glimlach, make-up, kapsel, kleding, uitstraling, enzovoort. Je kunt er echt iets van bijleren! Jouw glimlach gaat altijd wat anders zijn, maar dat is net het leuke aan een glimlach: iedere glimlach is uniek. Je hoeft dus niet iemand anders' stijl helemaal te kopiëren, maar met wat inspiratie opdoen is niets mis.

3. Smize
Iedereen die naar America's Next Top Model kijkt kent het concept: smile with your eyes! Je staat vaak mooi op een foto omdat je een mooie uitstraling hebt. Dus als een grote glimlach jouw ding niet is: geen probleem! Glimlach dan met je ogen.
 
4. Denk aan leuke dingen
Als je deze tip volgt sta je gegarandeerd beter op de foto! Het is namelijk een gemakkelijke manier om een smize te creëren.
 
5. Sta recht
Let op dat je niet onderuit gezakt op de foto staat. Sta altijd mooi recht. Vooral als iemand een foto van je maakt terwijl je zit is dit belangrijk! En let erop dat je je kin altijd een klein beetje opheft (maar niet teveel want dan kan iedereen in je neus kijken...).
 
6. Hou het eenvoudig
Je hoeft niet altijd met een gigantische glimlach, schaterend op de foto te staan met je armen wijd open (al mag dit soms ook weleens). Houd het eenvoudig, dan straal je klasse uit. En het belangrijkste is dat je pose en je glimlach niet geposeerd zijn. Het moet comfortabel aanvoelen, want als het niet comfortabel is zal dat aan het eindresultaat te zien zijn!
 
7. Draag de juiste kleding
Draag kleding dat je figuur op de juiste manier accentueert, kies kleuren die bij je passen en blijf altijd jezelf. Hoe goed je ook poseert of hoe mooi je ook kan glimlachen, met de foute keuze van een outfit kan je foto alsnog de mist in gaan.
 
8. Draag de juiste make-up
Ook make-up is belangrijk. Met een lijntje eyeliner of een rode lippenstift kun je je ogen en je lippen erg mooi laten uitkomen. Een lijntje boven je oog doen je ogen groter lijken. En vergeet nooit dat teveel make-up ook niet mooi is.
 
9. Zet je handen op je heupen
Deze pose doet meer dan je denkt! Je ziet er niet enkel fabulous en zelfverzekerd uit, maar je accentueert hiermee ook je taille en je lijkt veel slanker in deze pose. Het is ook een leuke manier om je ringen, armbanden en nagellak duidelijk zichtbaar te maken voor de foto.
 
10.  Blijf jezelf
Het kan niet vaak genoeg herhaald worden: blijf altijd jezelf. Je staat pas leuk op een foto als je goed in je vel zit en je je niet forceert in een pose die helemaal niet bij je past. Nee, je ziet er in het echt niet uit zoals jij jezelf in de spiegel ziet, want als je in de spiegel kijkt pas je vanzelf je gezicht aan door bijvoorbeeld altijd je lippen te tuiten. Je moet dus niet verschieten als je op foto's vindt dat je zulke dunne lippen hebt, want zo ben je nou eenmaal! Bovendien zien je vrienden je altijd zoals je bent, dus voor hen zou het er eerder idioot uitzien als je met je dikke, getuite lippen op de foto staat. 
 
Ben jij fotogeniek? Heb jij nog tips waarmee je beter op foto's staat?