Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

11 iPhone geheimen die je nog niet kende

Je brengt úren per dag met je phone door, en toch heeft het apparaatje geheimen voor je. Jep, die zijn er! Soms weggestopt in een sub-menuutje, terwijl je andere gewoon over het hoofd ziet. Kom er nu achter wat je beste vriendin nog meer kan. 

iphone

1. Altijd alles ‘gelezen’

Er zijn twee soorten mensen: de een leest altijd al zijn of haar berichten, en de ander laat het allemaal oplopen. Als jij bij de laatste categorie hoort en het 'ongelezen-cijfer' begint te knagen, volg dan deze stappen. Tik op Wijzig > Selecteer berichten > Alle gelezen om al je iMessages als gelezen te markeren. Hetzelfde werkt ook voor opstapelende e-mails.

2. Knopje op de zaklamp

Als je van beneden naar boven veegt, open je het menu waar je de zaklamp aan en uit kunt zetten. Is het je al opgevallen dat je het licht van de zaklamp feller kan zetten? Houd het icoontje ingedrukt en voilà! Heb je een iPhone die 3D Touch ondersteunt? Dan kun je harder drukken op het scherm om drie helderheidsstanden te kiezen voor je zaklamp. 

3. Twee manieren opnemen

Waarschijnlijk is het je wel eens opgevallen. Er zijn twee manieren om een belletje op te nemen. Het verschil zit tussen de vergrendeling en ontgrendeling. Als je wordt gebeld en je telefoon is vergrendeld moet je het groene hoorntje swipen om op te nemen. Maar als je telefoon al ontgrendeld is hoef je alleen te drukken. Handig om te weten!

4. Opladen met hoesje

Wist je dat je je telefoon kan opladen met een hoesje? Als je oplaadkabeltjes maar een gedoe vindt (lees: ze breken zo snel!), dan zijn Mafsafe telefoonhoesjes ideaal voor jou! Dit zijn speciale hoesjes voor de iPhone 12 die samenwerken met de draadloze opladers. Je hoeft alleen maar het hoesje om je telefoon te doen en de telefoon op de ronde schijf te leggen. Easypeasy!

5. Multitasking met e-mails 

Ben je net een lange e-mail aan het schrijven en wil je iets nalezen in een andere mail? Dan hoef je deze niet apart op te slaan om naar je inbox terug te kunnen. Druk gewoon op ‘Nieuw bericht’ en sleep deze naar beneden. Zo staat je e-mail onderin en kun je bovenin de rest van je e-mails bekijken. Druk op je e-mail om weer door te gaan, waar je gebleven was.

6. Timer voor media

De Media Timer is de oplossing voor als je vaak in slaap valt tijdens bijvoorbeeld een film kijken. Dit zorgt ervoor dat je media stopt met afspelen na een bepaalde tijd. Als je dus in slaap valt mis je weinig/niets. Ga naar de klok-app, selecteer ‘timer’, scroll naar beneden en kies ‘stop afspelen’. Werkt dit niet bij jou? Dan kun je ook ‘App Off Timer’ gebruiken. Is de geselecteerde tijd verstreken, dan stopt de app het afspelen. De app staat dan nog wel open, maar je kunt gewoon verder gaan waar je was gebleven.

7. Beatboxende Siri

Wil je snel een antwoord op een vraag? Roep Siri erbij en binnen no time heb je een antwoord! Ook kun je Siri vragen om apps te openen als je het niet zo snel kunt vinden. Dat is niet het enige dat Siri kan. Vraag haar/hem eens om te beatboxen!

8. Drie apps tegelijk sluiten

Af en toe je wil je al je apps sluiten, zodat je overzicht kan houden. Je kunt ze één voor één omhoog swipen om af te sluiten, dat duurt best lang als veel applicatie openstaan. De oplossing? Gebruik drie vingers om je apps te sluiten. Als je dan omhoog veegt, verdwijnen er drie tegelijk. 

9. Waterpas 

Ga je binnenkort klussen, maar geen waterpas in huis? Gebruik dan de handige standaard iPhone-app! Het gaat om de Kompas-app van Apple. Met deze zoek je niet alleen de breedte- en lengtegraad van je huidige locatie op of hoeveel meter boven zeeniveau je je bevindt, maar met een veeg naar links open je een waterpas. Bij iOS 12 is de waterpas te vinden onder de app ‘meten’. Zodra je telefoon helemaal verticaal of horizontaal is, wordt het scherm groen. Easy peasy lemon squeezy!

10. Dark-modus 

In de verouderde iOS zit een functie verstopt die sterk lijkt op een donkere modus. Ga naar ‘Instellingen > Toegankelijkheid > Aangepaste weergave > Keer kleuren om’ en schakel de optie ‘Slim omgekeerd’ in. Vooral in de avond is het zachter voor je ogen. Bij de iOS 12 staat dit onder ‘Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Donker. 

11. Geheim mapje foto’s

Brassière (dit betekent beha) is een geheime hotspot op je iPhone waarin al je 'sexy' foto's worden geplaatst. Ga naar de zoekfunctie in Foto's. Als je op ‘Brassière’ zoekt, komt het mapje tevoorschijn. Als je lingerie en/of naaktfoto’s maakt, belanden deze dus hierin. Wel handig als je in één keer je (semi-)naaktfoto’s wil verwijderen.

12. Smartwatch voor linkshandigen

Toen Apple de 'kroon' (of crown) voor de Apple Smartwatch introduceerde was het even slikken voor linkshandigen. Deze knop zit aan de rechterkant van het horloge en dat maakt 'm erg moeilijk te bedienen als je niet rechtshandig bent. Of niet? Wees gerust, linkshandigen. Als je de smartwatch 180 graden omdraait, dan flipt het scherm ook. Bovendien kunnen de Apple watch bandjes gemakkelijk omgedraaid worden. Voilà

Lees ook: 6 telefoongames om met je vrienden te doen