10 gratis apps die je moet hebben

Media door Alissa
Gratis apps zitten vaak óf vol reclame óf het is een lite-versie van de ?echte? app. Toch zijn er een aantal iPhone-applicaties die niks kosten en je gewoon moet hebben! Hier vind je een lijstje van de tien belangrijkste.

Facebook  en Twitter

Ben je een beetje actief op social media, dan zit je waarschijnlijk sowieso op Facebook en Twitter. Beide sociale netwerken hebben hun eigen gratis app waarmee je alles kunt doen wat je ook vanachter je pc kunt. Het enige nadeel van de Twitter-app is dat je, wanneer je een slotje hebt, geen nieuwe volgers kunt accepteren.


Gratis bloggen met je telefoon

Gratis bloggen kan onder andere met de apps van Tumblr en Wordpress. Mocht je nog twijfelen of je een blog wilt beginnen, kies dan voor één van deze twee. Je kunt dan gemakkelijk met je mobiele telefoon je blog updaten. Met de Tumblr app is het ook heel makkelijk om de Tumblr blogs van anderen te volgen, lezen of erop te reageren.

Instagram
Mijn nummer één favoriete app is Instagram. Met Instagram kun je van iedere foto iets moois maken. Over de meest crappy foto?s kun je een leuk filtertje gooien en voilà: een kunstig plaatje. Uiteraard kun je de foto daarna delen op Facebook, Flickr en nog een heel rijtje sociale netwerken. Bovendien zijn er  een hoop andere bedrijven die leuk inspelen op deze app en je foto?s afdrukken in grappige minifotoboekjes, op stickervellen of op magneten voor aan je koelkastdeur.


Lego Photo

Met deze app kun je je eigen foto?s omzetten in een heus legobouwwerk. Althans dat belooft de applicatie te doen. Ik moet zeggen dat het niet altijd even goed lijkt, maar leuk is de app wel. Vooral voorwerpen, zonder al te veel details, die je van dichtbij gefotografeerd hebt, geven best een mooi resultaat. En vind je het niks dan delete je de app weer, hij is toch gratis.

The Voice Thuis Coach
Wat ik ook erg leuk vind is de app die The Voice Of Holland dit jaar heeft gemaakt. Met de app kun je namelijk ?live? meestemmen met de jury. Je moet dus direct reageren op wat je op televisie ziet gebeuren. De vraag is heel simpel: gaat deze persoon door en zo ja, met welke coach? Als je The Voice Of Holland kijkt, moet je het een keer proberen.

Shazam
Ken je dat? Je bent in een winkel, café of zit bij je oma op de bank en hoort opeens een nummer dat je vaag herkent van  vroeger. Normaal gesproken kon je uren je hersenen kraken om erachter te komen hoe dit nummer ook alweer heette. Met Shazam gaat het een stuk makkelijker. Je drukt op de knop, laat je iPhone een half minuutje ?luisteren? en de app laat je weten hoe het nummer heet en wie het zingt. Je kunt het album zelfs direct aanschaffen, mocht je daar behoefte aan hebben. Deze app is er in twee varianten. Een gratis app en eentje waar je voor moet betalen. In principe is de lite-versie al goed genoeg.

Wordfeud
Tja, wie kent het niet? Wordfeud is geweldig! Via de app kun je virtueel scrabbelen met iedereen. Je kunt ervoor kiezen tegen een willekeurig persoon te spelen, maar je kunt ook gewoon je vrienden toevoegen en daar tegen spelen. Wordfeud is zo populair dat er zelfs een speciaal filmpje over is gemaakt. In dit filmpje zijn alle Wordfeudspelers onderverdeeld in verschillende categorieën.


Schlijper

Met deze app krijg je iedere dag een nieuwe foto te zien van een Amsterdamse fotograaf. De foto?s zijn allemaal genomen in Amsterdam en laten soms bizarre situaties zien.

De iPhone-app van Shopgids
Hou jij van shoppen en doe jij dit het liefst zo gemakkelijk en goedkoop mogelijk? Dan is de app van Shopgids echt iets voor jou. Je hoeft enkel de stad en het product te kiezen waarnaar je op zoek bent (mode, beauty, wonen, kinderen, design en cadeaus) en voilà: jouw shoproute is uitgestippeld, compleet met handige informatie zoals de openingstijden. Daarnaast kun je ook nog eens gebruik maken van exclusieve kortingsbonnen, handig!

Tijdelijk gratis
Regelmatig worden er bepaalde apps gepromoot in de appstore. Je kunt dan een dure app voor heel weinig geld downloaden en soms zelfs voor niks. Als je op de hoogte wilt blijven van deze aanbiedingen kun je lid worden van de Appstore Facebook-pagina. De aanbiedingen komen dan automatisch voorbij in je Facebook timeline.

Natuurlijk zijn er nog veel meer gratis apps. Wat is jouw favoriete gratis app?