Snog, Marry, Avoid: van clown naar beauty

Media door Esther
Make-up kan, indien juist gebruikt, een hoop goeds betekenen. Wanneer je er in doorslaat en jezelf dichtsmeert, kun je het beter proberen als natural beauty. En dat is precies de insteek van het programma Snog, Marry, Avoid.

Lekker browsen op YouTube

Regelmatig vermaak ik me een hele avond op YouTube. Van het ene filmpje klik ik door naar de andere en zo gaat de hele avond voorbij. Het ene filmpje is nog leuker dan het andere. Van beautiful shark jumps naar stukjes van Bear Grylls (die man is echt niet goed snik!) en weer verder naar prachtige live versies van mijn favoriete nummers en trailers van veelbelovende films. 


Snog, marry, avoid

En zo stuitte ik na een van mijn digitale trektochten een keer op Snog, Marry, Avoid. Een geweldige serie waarbij Engelse vrouwen die zichzelf volledig dichtplamuren een make-under krijgen. Ze worden gedwongen om al hun make-up van hun gezicht af te halen. Daarna krijgen ze een nieuw kapsel, nieuwe make-up en een nieuwe ?sophisticated look?. Wat vaak nodig is als je ziet wat ze aantrekken: nagenoeg niets. Met opgetrokken knieën en een blik vol sensatie ging ik er voor zitten. Wat is dit erg zeg!

Lijm en extensions
Alle vrouwen die deelnemen aan dit programma hebben het concept make-up totaal niet begrepen. Ze zijn verslingerd aan hairextensions. Hun haar is vaak één grote vieze suikerspin omdat ze die lappen nephaar keer op keer op hun hoofd vastlijmen. Ja, je leest het goed ?lijmen? en niet ?clippen?. Met lijm blijft het beter zitten, aldus de oranje uitgeslagen dames. Alles om ?mooi? lang haar te hebben.


Fake taaaaaaan!

Wanneer ze uit de douche komen is het eerste wat gedaan wordt het grijpen van een familieverpakking Fake Tan. De huidjes worden er lekker dik mee ingesmeerd zodat de dames in kwestie er niet meer uitzien alsof ze een weekje op vakantie zijn geweest. Nee, ze zien er bruin krokant uit. Goudbruin. Menig frituurpan zou er jaloers van worden.

Lekker stucen
Wanneer de Fake Tan opgedroogd is kan het make-up festijn beginnen. Er wordt foundation opgebracht zoals een gemiddelde bouwvakker een muurtje stuct. Dit alles uiteraard in een donkere tint, zodat je de beruchte oranje look krijgt die over het algemeen ophoudt met bestaan bij de kaaklijn. Ai ai ai?


Kleren? Waar dan?

Vervolgens bekliederen ze hun gezicht op een manier die ik alleen maar kan beschrijven als verschrikkelijk ordinair. Wimpers zo dik als tarantulapoten en oogschaduw waar Ronald McDonald's een voorbeeld aan kan nemen. Om over de kleding nog maar te zwijgen. De meisjes dragen next-to-nothing rokjes en shirtjes. Er was zelfs een meisje dat het presteerde een topje te maken van niets meer dan één strook tape!

Pod
Vervolgens worden de meiden gepresenteerd aan Pod: een computer die de vrouwen scant en ze confronteert met hun kleding en make-up gewoontes. Zo laat de 'computer' een foto aan een aantal mannen zien met de vraag: ?Would you snog, marry or avoid this girl?? (Zou je dit meisje zoenen, trouwen of vermijden?). Hoewel de meiden er zelf vaak van overtuigd zijn dat ze ?gesnogged? zullen worden, blijkt in de realiteit vaak dat de mannen de neiging hebben om hard weg te rennen.

fout in embed: media provider niet ondersteund

Vervolgens krijgen de meiden een aantal opties voor een nette look en wordt de make-under ingezet.

Het frustrerende is dat al die meisjes er na zo?n make-under vaak prachtig uitzien, ze hebben al die lagen make-up overduidelijk niet nodig! Maar als ze drie maanden later de desbetreffende meiden gaan opzoeken blijkt dat 90% hun oude gewoontes weer direct hervat heeft.

Ik denk dat dit een typisch geval is van see for yourself.

Snog, Marry, Avoid is elke werkdag om 19:30 uur te zien bij TLC. Veel kijkplezier en laat ons weten wat je er van vond!