Interview: Wolter Kroes over... vrouwen!

Media door Karin
Het nieuwe album van Wolter Kroes Tussen Jou en Mij ligt eindelijk in de winkel. Natuurlijk nemen de onderwerpen liefde en vrouwen weer een prominente plek in op het schijfje en daarom sprak Ze.nl met hem over... vrouwen!

?Qua uiterlijk hoeft een vrouw voor mij geen aangekleed poppetje te zijn, maar wel netjes en representatief, ook vanwege mijn vak natuurlijk. Oh, en zeker geen joggingpaktypes alsjeblieft!?, vertelt hij lachend. ?Daarnaast vind ik dat een vrouw in eerste instantie heel lief moet zijn. Warmte vind ik heel belangrijk, vooral vriendschap. Ik heb het getroffen met Tes (zijn vrouw Tessa, red.), die is zowel lief als mooi. Ik wil geen keiharde bitch, geen bijdehand typetje. Gewoon rustig en normaal.?

Wilde tijden
Hoewel Wolter nu een brave man en vader is, heeft hij ook wildere tijden gekend. ?Op mijn zestiende/zeventiende jaar was ik een heel goede drummer en we reisden al door het land met bandjes. Als muzikant ben je interessant voor de meisjes. Ik was een gezonde jongen die erachteraan ging: ik was wel een jager. Maar ze kwamen meestal op mij af. Toen ik ongeveer 24 was, kreeg ik m?n eerste langdurige relatie van tien jaar. Daar zijn m?n eerste twee kinderen uit voortgekomen. Daarna ben ik een jaar lang vrijgezel geweest en toen wist ik van voren niet wat ik van achteren deed?, grapt de zanger. ?Toen was ik inmiddels wel bekend. Dan ben je een jachtobject, dan heb je de grootste lol van je leven op dat moment. Totdat je je realiseert dat het ook wel heel leeg is.?


Vrouwelijke aandacht vs gezin

Maar zelfs nu Wolter getrouwd is, komen de vrouwen na optredens vaak met oneerbare voorstellen. ?Het lijkt wel of je interessanter bent als man als je getrouwd bent, dan als je niet getrouwd bent. Sommigen proberen het gewoon, die hebben er echt schijt aan. Dan is het aan jou hoe je daarmee omgaat. Dat gebeurt elk weekend.?
?Dat gaat letterlijk van ?Wol, wat ga je vanavond doen??, tot ?Joh, ga straks mee, ik bezorg je echt de meest fantastische nacht die je ooit zal meemaken? of ?Ik heb helemaal niks aan onder m?n kleren, kom nu mee dan zal ik het laten zien?.? Het zijn ook niet alleen maar vrouwen van Wolters leeftijd. ?Het zijn heel veel meisjes van in de twintig die het proberen. Het zijn vaak de jonge meiden die achter je aan lopen.?

Al die aandacht doet Wolter niets sinds hij naar eigen zeggen de meest lieve vrouw van de wereld thuis heeft zitten. Maar dit is wel eens anders geweest. Hij geeft toe: ?Toen ik een jaar of 25 was, dacht ik daar nog wel eens anders over. Ik heb een relatie van tien jaar gehad en in die tijd heb ik het wel allemaal gedaan. Dan ben je in je twintigerjaren, dan is het veel moeilijker om dat af te houden dan nu. Toen liet ik me wel gaan. Nu is het anders. Ik zie nu in hoe belangrijk de basis thuis is. Ik heb het allemaal al gezien.?

Seks
Zo open en persoonlijk als zijn nummers op zijn albums, zo open is hij ook in interviews. Zo berichtten diverse media een aantal maanden geleden dat Wolters seksleven op een laag pitje staat. ?Dat was een stomme opmerking die ik dan weer maakte. Als je dag en nacht onderweg bent, wordt je seksleven minder.  Als ik ?s nachts om vijf uur thuis kom, ga ik niet Tess wakker maken: ?Kom op joh, papa staat er helemaal klaar voor!??, lacht hij. ?Maar wij hebben een prima seksleven voor ouders van vijf kinderen. Maar elke dag seks gaat simpelweg niet. Maar de momenten dat het er wel is, is het fantastisch. Het overkomt ons ook gewoon regelmatig, het moest spontaan gebeuren. Agendaseks haat ik.?

Tessa
Ondanks alle aandacht is er dus maar één vrouw waar Wolter zijn hart aan geeft. ?Het allerleukste aan Tessa is dat ze een beetje gek is. En dat ik verschrikkelijk met haar kan lachen en ze ontzettend lief is. We zijn elkaars maatjes.?

Wolters nieuwe album Tussen Jou en Mij is nu verkrijgbaar!