Dit zijn de beste waterparken van Europa

Vrije tijd door Laura

Een dagje zwemmen kan bij le piscine of le côte... maar als je dan toch op vakantie bent, kun je net zo goed één van de tofste waterparken meepakken. Waar is de waterpret het grootst? TripAdvisor verzamelde de trekkers uit heel Europa. Haal je bikini of badpak maar vast tevoorschijn!

Lees ook: De 5 beste oplossingen voor ondertietzweet

1. Siam Park – Adeje, Tenerife

Met stip op numéro uno staat het Siam Park in Tenerife. Wie genoeg gezien heeft van de azuurblauwe zee om het Canarische Eiland, voelt zich als een vis in het water in dit gigantische park. Het is overigens niet alleen het beste waterpark van Europa, maar ook van de wereld. Het tropische zwemparadijs is gebouwd in Thaise stijl, inclusief vuurspuwende draken en tempels. De meest spraakmakende attractie is de Tower of Terror. Van deze glijbaan roetsj je met 80 kilometer per uur door een aquarium met echte haaien. Als je je ogen maar open durft te houden...

2. Aquapark Istralandia – Novigrad, Croatia

Voor ongelimiteerde spetterpret in Kroatië ga je naar Istralandia. Het park heeft meer dan twintig verschillende glijbanen, entertainmentshows voor jong en oud en je kunt er allerlei watersporten uitproberen. 

3. Etnaland – Belpasso, Sicily

Vertoef je deze zomer op het Italiaanse eiland? Zorg dan dat je een dagje uittrekt voor Etnaland, uiteraard vernoemt naar de vulkaan. De trekpleister van dit waterpark is de gigaglijbaan waar je met z'n vieren vanaf kunt roetsjen. Naast waterattracties en glijbanen zijn er ook gewone achtbanen in het park. 

4. H2O Aquapark – Rostov-on-Don, Russia

In dit park kun je je niet alleen inspannen door te zwemmen of van de vele glijbanen te gaan, ook als je je wilt ontspannen vertoef je hier uitstekend. Naast waterattracties heeft het aquapark ook verschillende spa-ruimtes om helemaal tot rust te komen.

5. The LC – Swansea, Wales 

Bevind je je deze zomer in Wales? Voor de nodige waterpret ga je naar het leukste waterpark van het Verenigd Koninkrijk: The LC. 

 

Lees ook: Liever te dik in een kist... Ga levensmoe op vakantie met dit raarste luchtbed ooit