De 10 engste achtbanen ter wereld

Vrije tijd door Laura
1 van 3

Dol op achtbanen? Mag het jou het liefst zo hoog en snel mogelijk? Met minstens drie looping, vijf schroeven en kom je je bed niet uit voor een vrije val onder de 20 meter? Dan sta jij vast te popelen om de longen uit je lijf te schreeuwen in een van onderstaande attracties. Yes, wij zochten de engste achtbanen ter wereld voor je op. Naast deze immense monsters lijkt Goliath meer op de Droomvlucht.

Engste achtbanen

 

10. Hades 360

Vernoemd naar de god van de onderwereld. Dat voorspelt geen mak ritje. Deze achtbaan staat in Mount Olympus Water & Theme Park in het Amerikaanse Wisconsin Dells. Het was de eerste houtenachtbaan die over de kop ging.

 

9. The Ultra Twister

Zwakke maag? Dan is de Ultra Twister niets voor jou. In deze achtbaan in Nagashima Spa Land in Japan zit je in een soort wagon van glasvezel. In deze doorzichtige cocon word je al draaiend met bijna 90 graden naar beneden gestort.

 

8. Sky Scream

Deze attractie in Holiday Park is Duitsland is niet de langste of de hoogste uit het rijtje, maar vergis je niet. De Sky Scream bestaat grotendeels alleen maar uit schroeven en loopings van 360 graden.

Lees ook: Een ongeluk met een kermisattractie? Het gaat vaker mis