Ondertietzweet: zo los je dat op

Lichaam door Laura

De zomer is leuk en alles, maar de lichamelijke struggles zijn echter dan echt. Zwoksels, schurende dijbenen en scheerbultjes everywhere. En vrouwen met een ferme voorgevel: wat dacht je van zweten onder je borsten? ​​​Worstel jij ook met het zogeheten underboob sweat, oftwel: ondertietzweet? Geen paniek, wij weten de beste trucs!

Lees ook: Zo houd je je hond, kat en konijn koel tijdens de hittegolf

4 tips bij zwetende borsten

Gelukkig zijn er veel verschillende tips tegen zweetborsten, dus probeer één van de volgende tips uit en kijk wat werkt voor jou en je boezemvriendinnen.

1. Deodorant

Zo makkelijk kan het zijn. Deodorant gebruik je ook tegen zwetende oksels, waarom niet voor je swoobs? Houdt de bus op 15 centimeter afstand en spuit een paar keer heen en weer onder je borsten. Laat het opdrogen voordat je kleding aandoet. Daarnaast werkt het ook perfect tegen schurende dijbenen. Heel handig zo'n deo'tje.

2. Inlegkruisje

Waar een inlegkruisje al wel niet goed voor is. Wil je er zeker van zijn dat je beha droog blijft, dan kun je in elke cup een inlegkruisje (geen maandverband) plakken. Heel handig als je een topje draagt die snel zweetplekken toont. Niemand die het ziet!

3. Sportbeha

Het materiaal van een sportbeha is gemaakt om zweet beter te absorberen en droog te blijven. Ideaal dus om te dragen op hele hete zomerdagen. Zorg voor een exemplaar met de hoogst mogelijke steun, dan zie je weinig verschil met een normale beha.

4. De zweetstopper

Het belooft al veel zo'n naam! Een zweetstopper is een katoenen band die je onder je beha vastplakt. Het katoen neemt het zweet op en jij blijft lekker fris en droog. Het product is gemaakt van 100% katoen en kan gewoon in de wasmachine. 

Heb jij nog een geweldige tip tegen zwetende borsten? Deel het met ons!

Lees ook: Last van ingegroeide haren? Zo voorkom je ze en zo kom je ervanaf