Beauty / Lichaam
Lichaam

Last van ingegroeide haren? Zo voorkom je ze en zo kom je ervanaf

Het jeukt, ziet er niet uit en je wil er zo snel mogelijk weer vanaf. Inderdaad ja, ingegroeide haren. De een lijkt er nooit last van te hebben, terwijl de ander ze na elke scheerbeurt ziet verschijnen. Behoor jij tot de laatste groep? Dan kun je vanaf nu opgelucht ademhalen, want zo voorkom en bestrijd je ingegroeide haren in een poep en een scheet.

Ingegroeide haren

Lees ook: Bikinilijn laten waxen? Dit kun je de eerste keer verwachten

1. Goede richting

Tijdens het scheren is het allereerst heel belangrijk dat je met de haren mee scheert. Dit zorgt helaas niet voor het gewenste babyhuidje, maar je kunt er wel een boel lelijke plekjes mee voorkomen. Als je tegen de haren in scheert, vergroot je namelijk de kans op een ingegroeide haar. Je huid beschadigt, raakt geïrriteerd en ontsteekt... Iew!

2. Goed scheermesje

Een goed scheermesje is misschien wel het belangrijkste van de hele scheerbeurt. Een wegwerpscheermesje doet niet veel goeds voor je huid en daarom kun je beter gaan voor een wat duurdere variant die je langer kunt gebruiken. O ja, ook is het slim om voor een scheermes met één mesje te gaan. Door de meerdere mesjes zullen je haren namelijk afbreken en worden ze al snel te kort. Hierdoor kunnen er, suprise, ingegroeide haren ontstaan. 

Juiste scheerschuim

Ook is het belangrijk dat je het juiste scheerschuim gebruikt. Zorg ervoor dat je niet de meest willekeurige uit het schap trekt, maar ga voor een scheerschuim die speciaal voor de gevoelige huid is. Deze variant voorkomt namelijk dat je huid uitdroogt na een grondige scheerbeurt. 

via GIPHY

3. Verzorging is key

Om ingegroeide haren te voorkomen is het belangrijk dat je je huid goed verzorgt. Was je lichaam eerst met een douchegel op oliebasis, dit verzacht je huid. Als je huid lekker smooth is, gaan de haartjes makkelijker mee en wordt de kans op ingegroeide haren veel kleiner. Ook regelmatig scrubben kan wonderen doen. Doordat je de dode huidcellen weghaalt, heb je minder last van open poriën. 

Niet gelukt?

Heb je alle tips al geprobeerd, maar lijkt niks te helpen? Dan is het belangrijk om de bultjes niet aan te raken of uit te knijpen. Hoe verleidelijk het ook kan zijn, de haartjes kunnen hierdoor nóg dieper in je huid gaan zitten. Ieks! Om te zorgen dat je ingegroeide haar sneller verdwijnt, kun je antibioticacrème smeren. Dit goedje bestrijdt namelijk de bacteriën en hierdoor ben je binnen no time genezen van je bultjes.

Lees ook: Zo laat zou je pas je eerste koffie moeten drinken