De beste apps om af te vallen

Media door Laura_S
We zijn vaak veel bezig met ons gewicht en ook met ons mobieltje. Waarom niet combineren?! Er zijn veel handige apps die je helpen bij het afvallen. Hier zijn de beste op een rij!

 
CalorieTeller
Met de CalorieTeller vind je alle informatie en voedingswaarden over de voedingsmiddelen die je dagelijks eet. Je kunt invoeren welke maaltijden je eet, welke activiteiten je doet en wat je gewicht is. Zo kun je zien wat je calorie inname is en wat je op een dag aan energie verbruikt. De app berekent je energieverbruik tijdens rust en slaap met behulp van je lengte en gewicht, daarnaast kun je je activiteiten toevoegen. Fiets je bijvoorbeeld naar je werk of ben je in de sportschool dan berekent hij wat je hebt verbruikt. Alle voedingsmiddelen die in de Nederlandse supermarkten te krijgen zijn kun je vinden in de app. Klik voor: Android download (gratis) en Apple download (gratis).

Slankcoach
Met deze app krijg je dagelijks begeleiding bij het afvallen. Via een grafiek is je gewichtsafname te zien en doormiddel van persoonlijke coaching blijf je gemotiveerd. De app geeft allemaal praktische tips die zorgen dat je gezonder gaat leven en slanker wordt. Je kunt ook je eigen gewichtsverlies vergelijken met andere deelnemers. Zo krijg je een eerlijk beeld en inzicht in je prestaties, dat werkt stimulerend. Klik voor: Android download (gratis) en Apple download (gratis).


Eight glasses a Day

Water drinken helpt bij het afvallen. Door veel water te drinken heb je sneller het gevoel dat je vol zit en heb je minder trek. ?Eight Glasses a Day? is een Engelstalige app die je helpt aan acht glazen water per dag te komen. Je moet elke keer als je water drinkt, op een virtueel glas op je scherm tikken en dan geeft ie aan hoeveel je nog moet die dag. Klik voor: Android download (gratis) en Apple download (? 0,89).

Etikettenwijzer App
Met deze etikettenwijzer app van het Voedingcentrum weet je altijd en overal wat je koopt. Je vindt in deze app alle e-nummers op een rij. Ook vind je informatie over wat een keurmerk nou precies betekent en meer over wat er op een etiket moet staan. Zo kun je dus slimmer beslissen wat voor eten je koopt.Klik voor: Apple download (gratis).

CruchFu
Als je naast je dieet ook nog aan je buikspieren wil werken is CrunchFu een goede app. Hij houdt namelijk bij hoeveel buikspieroefeningen je doet, en geeft je tijdens het doen van de oefeningen aanwijzingen hoe het beter kan. Je kunt op jezelf een aantal oefeningen doen of je volgt een programma op de app. Die bestaan telkens uit een aantal buikspieroefeningen, afgewisseld met pauzes. In de ?battle mode? kun je het opnemen tegen andere sporters. Klik voor: Apple download (? 0,89).


Diet Point

Deze Engelstalige app helpt je om gewicht te verliezen. Er wordt op basis van je fysieke kenmerken en activiteiten een schatting gemaakt van je gewichtsverlies. Daarna kun je kiezen voor een dieet dat bij je past. Je hebt de keuze uit een grote en voortdurend groeiende collectie van dieetplannen voor elke lifestyle, smaak en voorkeur. Elk dieet voorziet elke dag in maaltijden met daarbij volledige boodschappenlijstjes en veel tips voor gewichtsverlies. Elke week verschijnen nieuwe dieetplannen. Twitter en Facebook zijn ook geïntegreerd in de app en je kunt je aansluiten bij een uitgebreid forum over gewichtsverlies. Klik voor: Android download (gratis) en Apple download (gratis).

Eet Wijzer
Het voedingcentrum heeft een app gemaakt met tips over voeding gebaseerd op je eigen digitale agenda. De app kijkt wat er op je agenda staat en geeft daarbij advies en gerichte eettips. Als er bijvoorbeeld een vergadering op de agenda staat, adviseert hij een ander menu dan wanneer je gaat sporten. Heel handig dus! Klik voor: Android download (gratis) en Apple download (gratis).

Weet jij nog leuke afval apps?