Help, ik zoek een hobby!

Vrije tijd door Rosanne
Steeds meer vrouwen gaan lekker hobbyen. Lijkt jou dat ook wel wat, maar heb je geen idee wat je kunt doen? Wij hebben een paar leuke tips voor je op een rij gezet. Kun jij je tijd eens anders verdoen dan door te Facebooken.

Het is superfijn om jezelf helemaal te kunnen verliezen in een hobby. Zeker in deze gestreste tijden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende activiteiten?
 
Breien, haken of borduren
Het klinkt misschien een beetje suf, maar dit is toch volkshobby nummer één. Eigenlijk is het harstikke leuk om dingen te maken van stof. Zo kun je voor jezelf een superhip truitje haken, of wat dacht je van ornamenten voor in de kerstboom of paastak? Maar vergis je niet. Het kan nog best lastig zijn! De grootste lol zit hem vooral in het online met elkaar kletsen en werkjes tonen.

(bron)  
 
Motorrijden

Heerlijk op een zomerse dag over de dijk sjezen op je motor. De wind gaat door je haren en een klein beetje adrenaline giert door je lijf. Ook leuk om samen met je vriend te doen natuurlijk. Ga samen jullie rijbewijs halen, bijvoorbeeld bij de ANWB. Of ga lekker alleen, gewoon jij en je motor.


Taarten bakken

Heb jij het in je om een echte keukenprinses te worden? Met taarten bakken maak je niet alleen jezelf blij, maar ook je hele omgeving. Behalve mensen die moeten afvallen dan, maar ach, laat die maar lekker in hun sop gaarkoken. Wat dacht je van deze meesterwerkjes? Met heel wat oefening kun jij dit straks ook! Hier kun je alvast leuke workshops vinden.

 (bron


Paaldansen

Zin om op een leuke, swingende manier aan je lichaam te werken? Wat dacht je van polefitness? Dat heeft niks meer te maken met seks of lingerie; het gaat erom dat je sportief bezig bent. En wie vindt het nu niet harstikke leuk om een paal te beklimmen? Het is een full body workout en boven alles gewoon ontzettend leuk. Hier kun je cursussen volgen.


Fotografie

En dan bedoelen we niet met je iPhone foto’s maken van eten met een filter eroverheen. Iedereen kan tegenwoordig een fotograaf zijn met een goede camera erbij. Laat je inspireren door verschillende lichtinvallen en probeer de mooiste, bijzonderste kiekjes vast te leggen. Ook leuk om met een polaroid of wegwerpcamera te fotograferen. Zo maak je het jezelf een stukje moeilijker én het is spannender. Je weet namelijk niet meteen hoe het eruitziet! Op deze site staan een hoop tips over hoe je kunt leren fotograferen.


Gamen

Zit er een echte gamergirl in jou? Het voordeel van games op de computer of playstation, Xbox of een van de andere duizenden platformen, is dat je er niet je huis voor uit hoeft! Ook beleef je grote en meeslepende avonturen. Maakt niet uit of je nu The Sims speelt of World of Warcraft. Hieronder een paar vette games op een rij:


Mahjong

Daag jezelf uit met deze puzzelgame. Kun jij genoeg van dezelfde tegels vinden voordat je zetten op zijn?

The Sims (1,2,3 of 4)

Wij van Ze.nl zijn dol op The Sims. We maken de meest architectonische hoogstandjes van onze huizen en halen stiekem het trapje weg als de sim in het zwembad zit. Goed voor uren vermaak!

Dragon Age

Hou je meer van een echte game met een goede verhaallijn? Dan is Dragon Age misschien wel wat voor jou. Kies je karakter en je achtergrond en ga op avontuur.
 
Wat is jouw hobby?