Haken is hip: en dit kun je maken

Vrije tijd door Marleen_S
Een breiclub alleen voor senioren die moederziel alleen achter de geraniums zitten? Nee, haken is anno 2014 hip! Want, wat kun je er eigenlijk níet mee maken? Sjaals, een koffiewarmer of een stylish poefje… Haak maar in!

 

Interieur

Een leuke hoes voor over je saaie barkrukken (of eetstoelen, kan ook!) of een leuke fruitschaal. Zelfs een gehaakte krantenbak kun je maken met twee haaknaalden en een kek kleurtje draad.

Sloffen



Beenwarmers iets uit de jaren '80? Guess who's back. Ze zijn lekker warm voor koude zomeravonden op het balkon of in de tuin. Of wat dacht je van warme slofjes in vrolijke print waar je zeker op je bank mee gezien mag worden?

Sieraden



De meeste sieraden zijn gemaakt van zilver of goud, maar ook de gehaakte sieraden hebben ons hartje gestolen. Leuk om te geven, maar ook heel leuk om voor jezelf te maken op een druilerige middag.

Modemusthaves


Dit haakwerk kost misschien even wat meer tijd, maar dan kun je wel zeggen dat je 'dat hele leuke vestje' zelf hebt gemaakt. En nee, niemand die je unieke look kan kopiëren. 

Accessoires



Een leren tas meenemen naar het strand is niet alleen zwaar, maar plakt ook zo aan je bezwete lijf. Een stoffen tas is ideaal, zeker voor een picknick. En die haak je zelf. En tegen de zon ben je ook beschermd als je er gelijk een passend hoedje bij haakt. 

Kleedjes



Last van koude voeten door die dure, maar prachtige houten vloer? Haak je eigen woonkamerkleed. Of haak nog wat langer door en krijg zo een meterslange plaid die je lekker over je heen kan trekken voor de tv. 

Koffiewarmers


Functioneel zijn ze misschien niet echt, maar hallo, dit staat toch hartstikke leuk op je bureau? Of je Starbucksje onderweg, die pimp je gemakkelijk op met deze koffiewarmer. Leuk (en vooral makkelijk) patroon om mee te beginnen als je nog nooit hebt gehaakt. 

Opbergtasjes


Helaas, ook je telefoon en pennen zijn niet veilig voor het haak-avontuur. De etuitjes zijn leuk om te geven voor de verjaardag van je nichtje of buurmeisje. Het hoesje voor je smartphone houd je lekker voor jezelf.

En hebben we ook nog dit...


En tot slot de rest van je interieur. Want je lieve beestje wil ook een lekker warm plekje om in of op te slapen. En waar kan dat nou beter dan in een zelfgehaakte poezenmand of op een lekkere poef? Precies. Werk aan de winkel dus.
 

Welk haakwerk(je) durf jij wel aan te gaan?
Beeld: Pinterest