10 gave Instagram-accounts

Media door Fleur
Instagram. Iedereen kan er topfotograaf mee worden en het is dan ook razend populair. Ook jij hebt een account, maar eh: waar vind je nou de leukste en mooiste foto’s? Wij selecteerden 10 Instagrammers die het volgen waard zijn.

Als je je verveelt, op zoek bent naar nieuwe inspiratie of gewoon zin hebt om mooie dingen te bekijken, is Instagram the place to be. En als je er dan toch op zit, kun je maar beter meteen wat leuke feeds hebben om doorheen te scrollen. Check bijvoorbeeld onderstaande Instagrammers eens!


Cannelle et vanille

Oh la la! Voor wie van eten, lifestyle en elegantie houdt, is Cannelle et vanille echt een pareltje. De Franse Aran woont sinds 1998 in Seattle, Noord-Amerika, maar brengt nog graag een beetje bourgondisch leven in haar bestaan. En dat zie je aan haar foto’s: het lekkerste eten komt ­– prachtig gefotografeerd – voorbij. Veel afbeeldingen hebben daarnaast iets landelijks door de vele aardekleuren, waardoor je je zo in la douce France waant.

A Well Traveled Woman

Bekah Stewart wil alles uit het leven halen, maar dan wel het liefst op een creatieve manier. Dus legt ze op A Well Traveled Woman álles vast wat haar inspireert, wat haar een heel divers Instagram-album oplevert. We zien prachtige foto’s van haar kinderen en pasgeboren nichtje (dat ze zelf ter wereld heeft geholpen), maar ook mooie plaatjes van landschappen en bekers koffie. Voor wie dus op zoek is naar veelzijdigheid én schitterende stukjes leven: look no further.


Passion Passport

Hou je van reizen? En reisfoto’s van over de hele wereld bekijken? Dan is Passion Passport een must follow! Bezoek voor eventjes een mysterieuze grot, spot binnen een paar seconden een giraf en kijk naar de zonsondergang in India. Het leuke? Reizigers voegen middels de tag #passionpassport zelf foto’s aan het album toe. Jij kunt dus ook je backpackkiekjes delen.

Citizen Couture

Jason Jean is een man die houdt van mooie dingen. Mooie dingen op straat, welteverstaan, en als het even kan heeft het met mensen en fashion te maken. Op Citizen Couture vind je dan ook schoenen van passanten, mensen op balkons en bankhangende meisjes. Af en toe zie je er ook andere tekenen van leven, zoals kleurige ijsjes in etalages en koffie met een croissantje.

Dave Yoder
Krijg je geen genoeg van cultuur en natuur? Instagrammer Dave Yoder is je beste vriend. Hij is namelijk als fotograaf verbonden aan National Geographic en weet dus wel wat mensen graag willen zien. Ook (en juist) als het niet mooi is. Zo krijg je niet alleen prachtige plaatjes van bizons en zeeën voorgeschoteld, maar ook van oorlog, demonstraties en stoere politie-acties. Never a dull moment met Dave, dus.


Ginny The Jack Russell Terrier

De meeste mensen worden er hysterisch van: foto’s van huisdieren op social media. Helemaal als Billy konijn iets geks doet (iets met een wortel en een zonnebril). Het baasje van Ginny de jack russell moet op de hoogte zijn geweest van de populariteit van dieren die leesbrillen op hun kop hebben en aan yoga doen, want ze gaf haar eigen hondje een Instagram-account. Op Ginny The Jack Russell Terrier kun je een kijkje in het hondenleven van Ginny nemen. En die doet een hoop, op een dag. De krant lezen, voor lul lopen met giraffenoren en thee drinken in zijn snuggie, bijvoorbeeld. We verzinnen dit niet.

Megan Hocking

Fans van DIY: grijp je smartphone! Op de Instagram van Megan Hocking vind je de meest indrukwekkende creatieve projecten van de Amerikaanse Megan. Zoals ze zelf zegt: ‘I craft like a wizard’, en niets is minder waar: tafels, stoelen, kasten, potten, kortom, bijna alles, tovert ze om tot schitterende spullen. Daarnaast organiseert ze de leukste feestjes en kookt ze de lekkerste dingen. Soms verschijnen daar ook foto’s van op haar Instagram, maar zo niet, dan kun je altijd nog naar haar Tumblr surfen.

Smashleybell
In de serie Revenge ziet ze er als Ashley Davenport fantastisch uit, maar ook buiten de set om is actrice Ashley Madekwe prachtig gekleed. Naast voor acteren heeft ze namelijk ook gevoel voor fashion. Op haar Instagram Smashleybell vind je daarvoor al het bewijs. Jeans, jurkjes, stoere boots, torenhoge hakken: het is allemaal even mooi en het staat haar allemaal even prachtig. Niet zo’n fan van Ashley (of: nooit van haar gehoord)? Haar outfitsposts kun je ook gewoon gebruiken ter inspiratie.


Satiregram

Ha! Satire! Zijn we gek op, hier op de redactie. En laat er nu net een Instagram-account bestaan dat druipt van de spot. Op Satiregram vind je geen échte foto’s, maar foto’s van teksten. Iedere afbeelding bestaat uit een tekst die beschrijft wat voor foto je had moeten zien, bijvoorbeeld: “A shot of a small cup of ice cream and a DVD of The Notebook to let everyone know that I’ll be watching it while eating icecream.” Kans op een lachstuip? 100%.

Hello Giggles
Ken je Zoeey Deschanel (500 Days Of Summer, New Girl)? En vind je haar wel te pruimen? Dikke kans dat je de Instagram van onder ander haar website, Hello Giggles, ook leuk vindt. Je komt er eigenlijk alles tegen wat het leven een beetje mooier, leuker of grappiger maakt. Van hilarische stripjes tot gepimpte nagels en van wijze quotes tot menselijke voorwerpen: Hello Giggles-foto’s staan garant voor een (glim)lach. 

Welke Instagram-accounts volg jij?

Bron beeld: 12, 3 en 4.