22 feestideeën voor een lowbudget verjaardag

Vrije tijd door Marleen_S
Ben je bijna jarig, maar heb je eigenlijk amper geld voor taart? Met deze feestideeën geef jij toch een hell of a party, zonder dat het je een heel maandsalaris kost. Want het moet natuurlijk leuk zijn voor je gasten, maar ook voor je portemonnee.

 
Maak je eigen slingers van oude tijdschriften en washitape. Plak ze vast aan een stuk lint of touw. 

Koop een klein bosje bloemen op de markt en verdeel deze over een paar lege wijnflessen en zet deze neer in de feestruimte. 

Kerstverlichting doet het ook heel goed als feestverlichting. Rijg cupcakekartonnetjes aan de lampjes of leuke gekleurde kartonnen bekertjes en het ziet er gelijk heel feestelijk uit.

Koop een paar grote pizza’s en deel deze rond.Maak van kranten leuke goodiebags om op het eind mee te geven. Stop daarin een klein zakje snoep of maak zelf een leuk bedankkaartje.

Zet bordjes en kopjes op elkaar om zo een etagère te maken. Kun je mooi cupcakes of hartige hapjes op uitstallen. 

Groepsspelletjes als Twister doen het altijd goed op feestjes. Heb jij geen dure band of entertainer voor nodig.

Zet een digitale camera ergens neer op een tafel en laat hem rondgaan. Zo kan iedereen zelf foto’s maken (hoef je zelf de fotograaf niet uit te hangen) en kun je ze later naar iedereen sturen.

Maakt een grote kom met punch, sangria of een andere tropische mix van drank. Iedereen kan zelf drank in leuke kleine bekertjes schenken en het scheelt voor jou weer heel veel flessen sterke drank inslaan. 

Leen bij de buren keukenapparatuur om lekkere hapjes en drankjes te maken. Maar nodig ze wel even uit natuurlijk, wel zo netjes. 

Bij de kringloopwinkel kun je vaak de leukste partyspullen scoren. Bordjes, slingers, tafelkleden of andere leuke decoratie: je vindt het hier voor een prikkie!

Met een klein beetje crèpepapier kun je al heel leuk de kamer versieren. Maak er een mooie tafelloper van, drappeer het langs deuren en ramen of versier er je eigen verjaardagstoel mee uiteraard.

Knip uit karton een polaroidframe en zet al je gasten hiermee op de foto. Kost niks, maar het wordt sowieso een hit op je feestje.Vries ijsblokjes in met een schijfje citroen of munt. Ziet er leuk uit en het simpelste drankje krijgt gelijk een oppepper.

Maak je hapjes klaar in spiesjes-vorm. Je koopt van elk ingrediënt een beetje en vervolgens rijg je dit aan stokjes. Het ziet er leuk uit en het is gelijk hapklaar, zonder er te veel moeite en tijd in de steken. Veel hapjes met weinig ingrediënten!

Maak je eigen confetti door met een perforator tijdschriften te lijf te gaan.

Bevroren waterballonnen houden je drank cool en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Bewaar het bonnetje van de boodschappen die je doet. Alles wat niet op gaat, kun je de volgende dag nog terugbrengen naar de supermarkt.

Koop groots in bij een groothandel zoals de Makro. Vraag iemand die een pasje heeft of je deze mag lenen en sla groots en goedkoper in.
 
Pop zelf popcorn en verdeel dit over een aantal bakjes. Strooi over elk bakje een andere ‘smaak’.  Zout in bakje nummero 1, paprikapoeder over het tweede bakje, caramel over bakje drie, enzovoorts.

Witte bekertjes leuk je op door ze te beplakken met washitape of de onderste helft met lijm in te smeren en er glitters over te strooien.

Goedkoop een etentje organiseren voor je verjaardagsgasten? Zet de ingrediënten voor een lekkere hamburger op tafel, bak zelf een paar hamburgers gaar en laat iedereen zelf zijn eigen hamburger decoreren. Zelfgesneden frietjes (van een zak aardappelen) erbij en klaar is Kees.
 
Welke handige budgettips gebruik jij altijd?