Zoveel uur meer moet je stofzuigen als je een huisdier hebt

Wonen door Chloe

Ze zijn heerlijk om mee te knuffelen, altijd enthousiast en het zijn onze beste maatjes. Het hebben van een huisdier kent alleen maar voordelen, toch? Oké, misschien niet alléén maar voordelen. Voor de mensen die niet zo’n fan zijn van schoonmaken zit er een klein nadeel aan. Door al het haar wat ze verliezen en zand wat ze mee naar binnen nemen moet je toch wat vaker de stofzuiger uit de kast pakken. Maar hoeveel extra tijd kost dit nou echt?

stofzuiger huisdierLees ook: Dit is waarom je kat graag aan je haren likt

Stofzuigen met een huisdier

Dat huisdieren zorgen voor extra uurtjes schoonmaken is geen verassing. Gelukkig hebben we het maar al te graag voor ze over. Vooral stofzuigen wordt flink meer gedaan zodra je een huisdier in huis neemt, maar hoeveel meer dat onderzocht iRobot. Uit het onderzoek bleek dat huisdiereigenaren maar liefst 2 uur en 50 minuten per maand langer stofzuigen dan iemand zonder huisdieren. Gemiddeld besteden we zo’n 5 uur 15 minuten aan het stofzuigen van de woning, maar met een huisdier erbij wordt dat maar liefst 8 uur en 5 minuten. Weet dus waar je aan begint.

Bang voor de stofzuiger

Dat je huisdier bang is voor de stofzuiger zullen vele baasjes herkennen. Dit geldt vaak voor katten, maar ook honden zijn niet altijd fan van de herrie die de stofzuiger maakt. En dat terwijl de meeste huisdiereigenaren zeggen dagelijks te stofzuigen. Echt wennen doen de beestjes dus niet. 

Lees ook: Sloopt je kat je planten? Zo los je dat op