Vroeg pieken: met deze tips ziet jouw kerstboom er strak uit

Wonen door Jeanine

Het is alweer oktober en voor je het weet staat Kerstmis weer om de hoek. Voor sommige mensen kan het huis niet vroeg genoeg versierd worden. Wil je dat jouw kerstboom er net zo stralend uitziet als in films? Dat gaat je met deze tips sowieso lukken!

kerstboom versieren

Lees ook: Instagram versus reality: de grootste kerst struggles

Kies een thema

Je kerstboom versieren met allerlei verschillende kleuren lijkt misschien leuk, maar het kan ook te veel van het goede zijn. Ga daarom voor kleuren die goed met elkaar matchen. Gebruik vier á vijf kleuren. Dat geeft je boom namelijk wat diepgang, zonder dat het vloekt. Gebruik bijvoorbeeld verschillende tinten rood of goud.

Versier de héle boom

‘Zolang de voorkant er maar mooi uitziet, is het prima.’ Denk jij meestal zo? Dat kan de reden zijn waarom je kerstboom er wat basic uitziet. Versier juist de hele boom. Neem niet alleen de achterkant mee, maar hang ook dieper in de kerstboom wat kerstballen op, vlakbij de stam. Begin met de effen ballen en werk naar buiten toe met de eye catchers.

Lampjes

Je kunt de kerstlampjes er het beste inhangen voordat je begint. Zo voorkom je dat de kerstballen eruit vallen en het is ook een stuk makkelijker om lampjes op te hangen in een lege boom. Houd het niet bij de standaard lichtjes die je ieder jaar gebruikt, maar durf ook eens verschillende lichtsnoeren te gebruiken.

 

Gebruik verschillende soorten decoratie

Je kunt ook diepte creëren door verschillende soorten deocratie te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld niet alleen maar dezelfde soort kerstballen, maar wissel daarin af. Mat en glans bijvoorbeeld, en schroom niet om andere soorten decoratie te gebruiken. Hang bijvoorbeeld gedroogde rozen erin, of dennenappels. Werk van groot naar klein en hang soortgelijke ornamenten in kleine groepjes bij elkaar. Als je alles gelijk houdt qua kleur, materiaal en vorm, zal je boom er vrij saai uitzien.

Trek de boom door naar beneden

Of in simpelere termen: zorg ervoor dat je de voet van de kerstboom niet kunt zien. Dat kun je doen door middel van een rok, maar het is nog mooier als je de takken wat naar beneden buigt en onderaan extra takken hangt. Zo ziet je boom er ook direct een stuk voller uit.

Neem de omgeving mee

Goed versieren eindigt niet bij het versieren van de boom. In tegendeel: de ruimte eromheen speelt ook een grote rol. Zet cadeaus vast klaar, strooi nepsneeuw rond de voet en trek de stijl van de boom door in de rest van de kamer. Denk bijvoorbeeld aan kussens in dezelfde stijl. Laat tinten goud terugkomen in een plaid op de bank of in de kaarsen op tafel. Pas op dat het niet hysterisch wordt, maar zorg er echt voor dat het een geheel vormt. Daardoor ziet het er direct een stuk cozier uit.

Doe veel inspiratie op

Kleuren, materialen en decoraties laten matchen kan best lastig zijn. Gelukkig hoef je het tegenwoordig niet meer zelf te verzinnen, want de inspiratie ligt voor het oprapen. Pinterest is your best friend en binnen een mum van tijd heb je een stijl gevonden waar je enthousiast van wordt. Op naar het tuincentrum om inkopen te doen!

Lees ook: 5 tips voor een duurzaam kerstfeest