4 tips om jouw huis winterklaar te maken

Wonen door Redactie Ze.nl

Eens in de zoveel tijd kan je huis wel weer een make-over gebruiken. Voor de koude wintermaanden is het wel zo fijn wanneer je woonkamer ultiem knus is om op donkere dagen tegen elkaar aan te kruipen. Wij geven 4 tips om jouw huis klaar te stomen voor de winter.

1. De muur

Veel mensen kiezen ervoor om hun muren in een ander tintje te verven wanneer ze toe zijn aan iets nieuws, maar wat dacht je van een leuk behangetje? Met behang kun je helemaal losgaan en zijn de mogelijkheden eindeloos, van bloemetjes en jungle stijlen tot sloophout en gekke printjes. En ben je het zat? Dan plak je er gewoon iets nieuws overheen.

 

2. De bank

De bank markeert doorgaans het middelpunt van je woonkamer. Niet zo gek dus dat je na een tijdje toe bent aan iets nieuws. Wat dacht je van een Cognac leren bank? De warme donkere kleur is perfect voor de wintermaanden en het leer geeft een knusse uitstraling. Een leuk kussentje en zacht vachtje erop en klaar is kees.

 

3. De vloer

Je vloer krijgt doorgaans flink wat te verduren. Naast het feit dat er uitvoerig overheen wordt gelopen, ontstaan ook vaak krassen door bijvoorbeeld speelgoed of het schuiven van stoelen. Daarom is het geen slecht idee om af en toe nieuw laminaat te leggen. Tip voor de wintermaanden: kies voor een donkere tint. Dat past mooi bij je cognac leren bank!

4. Versiering

Als de blaadjes van de bomen beginnen te vallen is het leuk om de herfst in huis te halen. Verzamel wat eikeltjes, bladeren, kastanjes en dennenappels en creëer je een knus hoekje. Dit kan op een kastje, maar natuurlijk ook op tafel. Vooral in de winter staat zo’n versiering met name mooi bij een robuuste tafel, zoals een boomstamtafel of een industriële tafel. Wat kaarsjes erbij en je tafel is helemaal winterklaar!

Lees ook: 17 x Interieurinspiratie: zo maak je een klein balkon gezellig