Lifestyle / Wonen
Wonen

Je matras vervangen? Zo vaak moet dat

Reageer 0

Een nieuwe matras voor op je bed, wanneer moet daar eigenlijk aan gaan denken? Het is niet zomaar een vraag, maar een heel belangrijke. Zeker als het om je gezondheid gaat. Matrassen zijn uiterst essentieel als het gaat om een goede nachtrust en we kunnen niet benadrukken hoe belangrijk goede nachtrust is. Maar wanneer is een matras aan vervanging toe?

Matras vervangen

Huisstofmijt, huidschilfers en vocht

Je brengt als het goed is heel wat tijd door in je bed. Niet zo gek dus dat jouw matras volraakt met… jou. Juist, je verliest haren, huidschilfers, je zweet - dit trekt allemaal je bed in. En daarmee is je matras ook meteen een fijne broedplaats voor huisstofmijt. Heel. veel. huisstofmijt. Fijn idee hè? Don’t worry, het is niet meer dan normaal dat er huisstofmijt in je bed zit, maar het is wel zo slim om je matras daarom tijdig te vervangen. Het beste is om dit tussen de 5-10 jaar te doen. 

Verschillende matrassen

Natuurlijk komen matrassen is alle soorten en maten en is er voor iedereen een geschikt matras. Wanneer je dus voor een nieuw matras gaat kijken, is het wel zo handig om te weten welk matras het beste voor jou is. Zo kun je bijvoorbeeld voor een traagschuim matras kiezen. Dit matras is vooral handig wanneer je snel last hebt van je rug of schouders. Je kan ook kiezen voor een koudschuim matras. Deze matrassen staan bekend om hun ventilerende eigenschappen en zijn vooral gunstig als je veel transpireert in je slaap.

Het is sowieso raadzaam om matrassen eerst te testen, alvorens je er een koopt. Bij veel winkels kun je ook proefslapen. Dat betekent natuurlijk niet dat je een paar dagen in de showroom moet doorbrengen. Bij proefslapen mag je het matras een bepaalde tijd mee naar huis nemen om te proberen. En waar kun je een matras immers beter testen dan in je eigen slaapkamer?

Stress

En dan heb je een nieuwe matras… hallo fijne en goede nachtrust! Je zult dan pas merken hoe belangrijk nachtrust is voor je algehele welzijn. Zo kan je matras de oorzaak zijn van wallen onder je ogen. Waneer je lichaam niet op de goede manier ondersteund wordt, word je alsnog vermoeid wakker omdat je lichaam niet goed kan uitrusten. Ook is bewezen dat een goede nachtrust op een goed matras de beste remedie is tegen stress. En dat niet alleen: je slaapkamer wordt ook weer sexy.

Dus heb je veel last van stress? Het kan zijn dat de oplossing al die tijd gewoon onder je heeft gelegen...

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen