Zo maak je je slaapkamer weer sexy

Liefde door Redactie Ze.nl

Je slaapkamer was ooit het centrum van jouw seksleven: hier bloeide de passie op, werd er gezweet, gehijgd, klaargekomen. Maar na jaren van samenzijn kan het zomaar zijn dat de passie een beetje weg is uit de slaapkamer en er binnen de vier muren enkel nog wordt geslapen. Zonde! Toch kun je door een paar kleine ingrepen je slaapkamer weer sexy maken. 

Ruim op

Het is misschien niet de leukste tip die we voor je hebben, maar wel een belangrijke. Ruim je kamer op! Rondslingerende spullen nodigen niet echt uit tot quality time. Hou je kamer waar hij ooit voor bedoeld was: slapen en passie. Verplaats alles wat daarvan afleidt naar een andere kamer of naar de zolder. Zorg dat de kasten in je slaapkamer dicht zijn, en niet open. Ook dit creëert rust. 

Maak je bed op

Nog eentje in hetzelfde rijtje als hierboven: je bed opmaken moet eigenlijk gewoon elke dag. Een matras met een dot beddengoed er bovenop is nou niet de ideale plek om de liefde te bedrijven. Zorg dus voor een strak en mooi opgemaakt bed.

Zorg voor een mooi lichtplan

Heb je weleens nagedacht over het licht in jouw slaapkamer? Een eenvoudige dimmer kan al voor veel extra sexiness zorgen. Felle lampen kunnen ervoor zorgen dat je je niet echt sexy en flatteus voelt. Help jezelf en zorg voor mooi, zacht licht! Kaarsen kunnen natuurlijk ook sexy zijn en voor zacht licht zorgen, maar zijn qua veiligheid een minder fijne optie. 

Verandering van spijs doet seksen

Heb je al jaren dezelfde slaapkamer, verander dan eens de boel. Een simpele ingreep als een likje verf op de muur of een nieuw beddengoed kan je opnieuw naar je slaapkamer doen kijken. Maak er je eigen aantrekkelijke hotelkamer van en je zult zien dat jij en je partner weer wat meer zullen doen dan enkel slapen. 

Weg met die tv

Een tv in je slaapkamer kan heel chill zijn, maar hoeft niet perse bij te dragen aan een goed seksleven. Staat de tv standaard aan voordat je wegdoezelt in bed? Hoe kun je dan verwachten dat je nog seks hebt voor het slapengaan? Liever laat je de tv in de huiskamer. 

Vergeet jezelf niet

We hebben het dan wel over hoe je je slaapkamer aan kunt passen, jijzelf kunt ook een steentje bijdragen natuurlijk. Wat dacht je van een nieuw setje lingerie? Misschien slaap je steeds vaker in een oud shirt en kun je jouw partner eens verrassen met een mooie negligé

Photo by Becca Tapert on Unsplash