Waarom het thuisgevoel zo belangrijk is

Wonen door Redactie Ze.nl

In deze tijd hebben we het allemaal druk genoeg: we hebben een fulltime baan, een familie die we regelmatig bezoeken, een hobby waar we geen afscheid van willen nemen en een hele groep vrienden die we sociaal niet mogen (en willen) verwaarlozen. Zo’n afwisselend bestaan maakt je leven een stuk boeiender, maar ook hectisch. En dan is het extra fijn als je thuis jouw ‘rustplek’ is, waar jij een echt thuisgevoel hebt.

Hoe creëer je dat thuisgevoel?

Bedenk voor jezelf in wat voor omgeving jij je echt thuis voelt. Hou je van lezen? Maak dan een lekker leeshoekje voor jezelf! Relax banken kunnen daarbij essentieel zijn, net als fijne kleden en een goede leeslamp. Sowieso is zijn lampen ook belangrijk voor een fijn thuisgevoel: zorg voor goede dimmers en lampen op de juiste plek. Hiermee creëer je warmte in huis.

Samen een fijne plek maken

Woon je samen met iemand? Dan kan een fijne hoekbank ideaal voor twee personen zijn. Samen hoekbanken kopen kan sowieso al een feestje zijn: met z’n tweeën de indeling van je huis bepalen en natuurlijk interieurinspiratie opdoen. Met de ideale hoekbank in huis is er geen fijnere plek om samen door te brengen dan je eigen huis: inderdaad, een fijn thuisgevoel! Versier de hoekbank met leuke kussens en mooie kleden en maak er een knus geheel van.