5 regels voor een Scandinavisch interieur

Wonen door Redactie Ze.nl

Al jaren is Scandinavië een grote inspiratiebron voor het Nederlandse interieur. De simpele, sfeervolle en rustige sfeer past perfect bij de Hollandse nuchterheid en levensstijl. Dit zijn onze tips voor een Noorse woonstijl. 

scandinavisch design

1. Gebruik veel wit

Een Scandinavisch interieur herken je vaak door de witte accenten. Ook de muren blijven vooral wit, met soms een aardetint erbij. Wit als basis is heel typerend voor de serene Scandinavische stijl. Overdrijf dus niet met kleur. Bij twijfel: kies voor wit.

2. Accentkleuren zijn aardetinten

We zeiden het bij de vorige tip al: aardetinten zijn de perfecte accentkleuren. Een lichtgroene of beige muur of bank geeft de ruimte sfeer. Houd het bij maximaal drie accentkleuren die goed te combineren zijn. Anders wordt het een te drukke boel. Maarrr... wees ook niet bang om her en der een donkergrijze of zwarte kleur te verwerken in je ruimte. Vind je een compleet zwarte eethoek te heftig? Ga dan alleen voor zwarte poten.

3. Hout, hout en nog meer hout

In een Scandinavisch interieur vind je altijd één materiaal terug: hout. Vooral lichte houtsoorten staan perfect bij andere Scandinavische elementen. Denk aan de kleur wit en de afwisseling met aardetinten. Het haalt de natuur in huis en zorgt voor die bekende Noorse sfeer. 

Scandinavisch interieur

4. Accessoires uit de natuur

Al dat wit kan algauw kil aanvoelen. Daarom is een Scandinavisch interieur niet compleet zonder een tapijt, plaid en schapenvachtje. Ook een decoratieve dennenappel, posters van bossen, sierhout en veel planten matchen perfect bij de Noorse woonstijl. 

5. Minimalistisch

Gekke tierlantijntjes passen niet in deze woonstijl. Scandinavisch is vooral minimalistisch. Slanke designs, strakke lijnen, weinig prullaria en lichte, transparante of natuurlijk kleuren en materialen. Onthoud de gouden stijlregel: minder is meer.

De mooiste Scandinavische merken

Wil je zeker weten dat je de Scandinavische sfeer on point hebt? Bij Flinders.nl en Flinders.be vind je de beste merken bij deze woonstijl. Neem eens een kijkje bij de collecties van de interieurmerken Hay, Muuto en Normann Copenhagen.

Lees ook: 18 items die je badkamer een snelle make-over geven