Creëer een bijzondere look met PVC visgraat

Wonen door Redactie Ze.nl

Voorheen was een visgraat vloer eigenlijk alleen weggelegd voor de rijken. Je kwam deze vloer, vaak van hout gemaakt, dan ook voornamelijk tegen in kastelen en parmante herenhuizen. Maar deze vloer is niet langer alleen maar toegankelijk voor de jetset. Tegenwoordig kan zowat iedereen genieten van een visgraat vloer. En kan ook jij  je woning die luxe uitstraling geven.

visgraat vloer

Visgraat trend

Je kent het wel. Vloeren met een visgraat patroon zijn die vloeren waarbij de relatief korte planken haaks op elkaar geplaatst worden. De naam visgraat verwijst dan ook naar deze manier van leggen. Als de planken loodrecht haaks op elkaar gelegd worden, krijg je trapsgewijs het patroon in de vloer die lijkt op een visgraat. Je geeft de ruimte hier een eigenzinnig karakter mee. En een ander voordeel is dat dankzij een vloer met visgraatpatroon de ruimte veel groter lijkt. En daar houden we natuurlijk van. 

De klassieke visgraat vloer

Van oudsher is een visgraat vloer een echte ambachtelijke vloer. Van oorsprong werden massief houten planken met de hand door een vakman in motief geplaatst en werd de vloer daarna behandeld met een afwerklaag. Dit is de klassieke manier van visgraat parket. Aan echt hout hangt een flink prijskaartje en is het lang niet zo onderhoudsvriendelijk. Tegenwoordig zijn er meerdere materialen beschikbaar om in visgraat te leggen, waardoor je je eigen draai kunt geven aan visgraat vloer. En die vaak ook nog eens veel voordeliger zijn en meer onderhoudsvriendelijk. 

Visgraat pvc vloer

Een van de nieuwste trends in pvc vloeren is dan ook het visgraatpatroon. Het is dan ook geweldig nieuws dat je tegenwoordig ook kan kiezen voor een visgraat pvc vloer. Zo’n visgraat vloer is modern, stijlvol en tijdloos, en past daardoor eigenlijk in ieder interieur. En last but not least: pvc vloeren zijn nog net even iets sterker dan hout, laminaat of vinyl. Goed verklaarbaar waarom deze vloer steeds meer in populariteit toeneemt. Een pvc vloer is natuurlijk geen houten vloer, maar als je kiest voor een goed merk dan merk je amper dat het om plastic vloeren gaat. Bepaalde pvc visgraat vloeren zijn voorzien van nerven zoals hout ook en verliezen het niet van de uitstraling die hout ook heeft. Topmerken met visgraat pvc zijn bijvoorbeeld Belakos, Hamat en VIVA floors.

Makkelijk in onderhoud

Deze vloeren zijn ook een stuk goedkoper dan visgraat parket en dus ook toegankelijk voor mensen met een kleinere beurs. Een ander bijkomend feit is dat pvc vloeren lekker makkelijk in onderhoud zijn. Dankzij geavanceerde technieken worden pvc vloeren vaak slijtvast gemaakt. De dikte van de pvc stroken geven vaak aan hoe slijtvast het is. Afhankelijk van hoe intens de vloer gebruikt wordt kun je bijvoorbeeld kiezen voor PU beschermlaag tegen krassen en beschadigingen. Om het schoon te houden is stofzuigen met een zacht mondstuk vaak al voldoende zijn. En eens in de paar weken kun je de vloer reinigen met een dweil. De oneindige keuze aan kleuren en afwerkingen, sterk, voordelig, slijtvast, onderhoudsvriendelijk; de goede eigenschappen van pvc zorgen er dus voor dat het een geliefd product is. Precies wat je zoekt in een vloer.

Voor elke stijl toepasbaar

Een pvc visgraat vloer past zowat in iedere woning en bij elke woonstijl. Of je nu gaat voor een industrieel interieur, een Scandinavische woonstijl of juist een klassieke. De grote collectie aan kleuren en motieven zijn een waardevolle toevoeging aan het interieur. Je kunt zelf dus kiezen wat bij jou past. Behalve de verschillende kleuren, heb je ook de keuze in de kleurafwerking. Zo kun je een glanzende of matte afwerking selecteren. Daarnaast heb je de keuze om een groef tussen de planken te laten veilen. Hierdoor ziet de vloer er nog meer gedetailleerd uit. In alle gevallen geeft een pvc visgraat vloer de ruimte een luxe uitstraling, helemaal met band en bies. Daarmee kun je onder meer de randen afwerken voor een optimaal resultaat. 

Combineer je vloer met stalen deuren

Als je liefhebber bent van de laatste trends op woongebied, lees dan zeker verder. Een visgraat pvc vloer met bies is namelijk ook heel mooi te combineren met stalen deuren in huis. Deze trend kan je niet ontgaan zijn. Iedereen is er gek op. Een mooie pvc vloer met strakke zwart stalen deuren zorgt voor een modern en fris interieur waar er ruimte is voor veel lichtinval en daardoor komt een pvc vloer met visgraat patroon ook veel mooier uit. Ben je net verhuisd of kan je woning wel een oppepper gebruiken? Overweeg dan zeker eens een visgraat pvc vloer. 

Door Claudia Gharbi