Staat je plant op het punt van overlijden? Zo kan je hem nog redden

Wonen door Chloe

Het verzorgen van planten kan behoorlijk lastig zijn. Het is dan ook niet gek als je een keer een plant hebt die het niet red.

Waarschijnlijk gooi je hem zodra hij er niet mooi meer uitziet weg. Maar wist je dat ze in veel gevallen gewoon te redden zijn? Wij vertellen je hoe.

De juiste pot

Ging het heel lang goed met jouw plant en begint hij ineens slecht te worden? Dan kan het zijn dat hij in een verkeerde pot zit. Als een plant groeit zal deze namelijk verpot moeten worden omdat de wortels anders niet genoeg ruimte krijgen. Verplaats de plant daarom naar een wat grotere pot zodat de plant letterlijk wat meer ademruimte krijgt.

De juiste hoeveelheid water

Natuurlijk kan het ook zijn dat je je plant te veel of juist te weinig water hebt gegeven. Merk je dat de grond veel te droog is? Zet hem dan even in een emmer met lauw water. Dit kan namelijk echt wonderen doen. Heeft ie juist te veel water gekregen? Ook dan kan je hem nog redden door onder de grond wat oude kranten neer te leggen. Deze zullen het overtollige water absorberen.

Bladeren wegknippen

Wanneer het niet lekker gaat met al het groens in je huis zie je dit natuurlijk als eerste aan de bladeren. Oude bladeren kunnen behoorlijk wat energie van je kamerplant vragen en zo blijft er minder energie over om te herstellen. Zorg er dus voor dat je deze op tijd wegknipt.

Verplaats de plant

Iets anders dat je kan doen om je plant te redden is hem verhuizen naar een andere plek. Zo verander je de leefomstandigheden. Je kan meerdere plekken uitproberen en zo uitzoeken waar je groene vriend zich het beste voelt.