Huis zonder elektra is het meest bekeken op Funda in 2022

Lifestyle door Elsemieke

Soms kom je op Funda van die pareltjes tegen, dat je denkt: "Wauw, wie heeft dit in hemelsnaam bedacht?" En de andere keer sla je het huis liever over. Funda heeft nu op Instagram laten weten welk huis het meeste views heeft ontvangen in 2022. En dat is niet per se een huis dat we hadden verwacht...

Dit is het meest bekeken huis op Funda in 2022

Op Funda verschijnen regelmatig leuke optrekjes. Denk aan een kitcherig paleisje of een doodeng horrorhuis. We stonden dan ook wel even te kijken toen een brugwachtershuis bij het Friese Dronrijp het meest bekeken huis op Funda in 2022 bleek. En al helemaal toen we lazen dat het huis helemaal geen gas, elektra of drinkwater heeft! Het huisje is amper 50 vierkante meter en heeft één slaapkamer.

Tweede huisje

Toch bekeek men de woning maar liefst 800.000 keer. Het woonhuis aan de kruising van de Boalserterfeart en het Prinses Margrietkanaal staat inmiddels niet meer te koop, want het is in oktober verkocht voor een luttele 135.000 euro. De nieuwe eigenaar is volgens de makelaar ‘iemand is die de plek wel kan waarderen’. "Het plan is om het geheel zelfvoorzienend te maken. De nieuwe eigenaar zal er zo af en toe heen gaan, als zijnde een tweede huisje.”