Huh? Deze Nederlandse student woont in een studentenkamer op wielen!
Wat doe je als de huizenprijzen van studentenwoningen door het dak schieten? Je kunt natuurlijk thuis blijven wonen. Of wel op jezelf, terwijl je tussen het studeren door nog een heleboel werkuren maakt bij je bijbaantje. Niet ideaal, maar je moet toch wat? Al kun je ook net als de Nederlandse Nienke in een busje wonen! Eh, wat?
Lees ook: 9 herkenbare momenten als je als enige van je vriendinnen nog studeert
Van studentenhuis naar busje
Nienke woonde niet direct aan de start van haar studie in een bus. Eerst woonde ze in een studentenhuis met elf anderen. Ondertussen werkte ze zich suf bij haar bijbaantje om rond te kunnen komen. Leren voor tentamens lukte in die tijd eigenlijk niet. Als ze dan eindelijk vrij was van werk en school en in principe tijd had voor leren, waren feestjes met huisgenoten tóch iets interessanter. Oeps… tijd voor verandering, dacht ze. Toen ze op een gegeven moment haar eigen busje kreeg, besloot ze te vertrekken uit het drukke studentenhuis. Samen met haar kat Hummes ging ze ‘wonen’ in haar eigen rijdende studentenkamer!
Studentenkamer op wielen
Het klinkt als een Pinterestdroom, maar het is waar. Nienke woont in een omgebouwd busje, wat nu dus haar studentenkamer is. Overigens begon het allemaal in een kleine bus, waar Nienke nu niet meer in woont. Inmiddels maakt ze haar laatste studiejaar af in een grotere bus. Op TikTok deelt ze al haar ervaringen in de studentenkamer op wielen, maar ook hoe deze überhaupt tot stand is gekomen. Zo maakte ze het busje helemaal ready samen met haar vader. Het hele maakproces is te zien op haar TikTok, net als een heleboel leuke weetjes.
@groetjesvannienke Wat doe jij allemaal voor je naar school gaat? 🚌✨📙#ochtendroutine #wilhelminapepermunt #mint #pepermunt @wilhelminapepermuntnl ♬ Send Me on My Way - Vibe Street
Wc, douchen, koken: alles kan
Eigenlijk is Nienkes studentenkamer op wielen gewoon een soort tiny house. Ondanks de smalle ruimte kan ze nog steeds naar de wc (op een chemisch toilet), douchen en koken (op een gasfornuis met geïmproviseerde afzuigkap a.k.a. het raam). Alleen wacht: hoe kan ze dan douchen? Waar komt het water vandaan? Achterin haar busje zit haar kleine garage, waar een watertank staat voor 75 liter water. Al het water in de bus wordt hieruit gepompt, wat overigens heel veilig water is dankzij de ozon maker. Dit zorgt dat de “gekke bacteriën” wegblijven uit het water.
Legale slaapplaats
Zo’n rijdende studentenkamer, mag dat eigenlijk wel? Mensen vroegen zich af waar ze dan slaapt. “Je mag toch niet overal parkeren en slapen erin,” vroeg iemand. Nou, Nienke doet niets verkeerd. In een video vertelt ze dat ze altijd overnacht op legale camperplaatsen, die ze vindt via de website Campercontact. Is dat veilig? Natuurlijk let Nienke daar goed op, dat ze zich wel fijn voelt bij de camperlocatie. Overigens zijn de camperlocaties ook niet altijd gratis. Soms kosten ze gewoon geld. Safety first, toch?
@groetjesvannienke Reply to @alissaenchloe Wildkamperen is verboden in Nederland. Maar ik red me prima met alle camperplaatsen. 🚌😄 #wonenineenbus #camperbus ♬ Home - Edward Sharpe & The Magnetic Zeros
Rijdende studentenkamer
Het klinkt alsof Nienke een hoop vrijheid heeft, dankzij haar rijdende studentenkamer. Het ene moment staat het ergens vlakbij haar universiteit en een volgend moment gaat ze lekker op reis mét haar studentenkamer. Yes, ze is inderdaad ook al op vakantie gegaan met haar studentenkamer op wielen. Op Instagram postte ze in 2021 een mooie foto van de camper in Italië. Hoe cool! Stiekem zijn we wel een beetje jaloers.
Lees ook: Waarom het fijn is om single te zijn tijdens je studententijd