Een groot raadsel is opgelost: is het 'Naaik' of 'Naaikie'?

Mode & trends door Kimberly

Soms weten we het gewoon even niet meer. Is het nou ‘Leevies’ of ‘Lievais’, ‘Priemark’ of Praimark’ en ‘Palmolief’ of ‘Palmolievuh’? Het is een groot raadsel, maar voor één van de raadselachtige woorden is het opgelost: Nike. 
 
Een van ‘s werelds grootste sportmerken wordt altijd verkeerd uitgesproken. Want je hebt het je vast een keer afgevraagd: is het nou ‘Naaik’ of ‘Naaikie’? Groot nieuws! De kogel is door de kerk. Het is – voor eens en altijd – ‘Naaikie’. Hallelujah, weer een raadsel minder. 
 
Een brief 
Ben Martin en Kendal Peters, twee marketingstudenten, hebben deze prangende vraag ingestuurd naar Phil Knight. Phil wie? De bestuursvoorzitter van Nike. De baas der bazen dus. “Wij schrijven u omdat we graag een antwoord willen op één van de grootste onbeantwoorde levensvragen”, zo schrijven de studenten. Zo gezegd, zo gedaan. De brief werd verstuurd en het was enkel nog wachten op antwoord. Cirkeltje 
Het enige wat Phil te doen stond, was het omcirkelen van de juiste uitspraak. En dat heeft-ie gedaan. Een aantal weken later viel er daadwerkelijk een retourenvelop op de deurmat. Phil had het cirkeltje gezet. Om ‘Naaikie’. 
 
Weddenschap
Wat begon als een vriendschappelijke weddenschap, is geëindigd in een – voor eens en altijd – verlossend antwoord. Zo zeggen de studenten: “We hadden een vriendschappelijke weddenschap en besloten uiteindelijk samen de brief naar Phil Knight te sturen." Waarom? Om antwoord te krijgen op één van de grootste onbeantwoorde vragen, zo meldt DailyMail. De twee marketeers in spé hadden nooit ofte nimmer gedacht dat Phil ook daadwerkelijk een antwoord zou geven. “De eer is aan hem, een paar weken later kregen we een brief terug!” Als bewijs hebben Ben en Kendal een foto gemaakt van zowel de gestuurde, als de geretourneerde brief. 

Hoe sprak jij Nike altijd uit?