Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Waarom het fijn is om single te zijn tijdens je studententijd


Je kunt zelf niet bepalen op wie je verliefd wordt en wanneer je verliefd wordt. Die Cupido had vast een glaasje Bordeaux ‘96 op toen hij zijn werk moest doen. Die pijl voor jou is nog niet afgeschoten. Maar als je nog studeert, is dat helemaal niet erg! 
 
Studeren is vaak de mooiste tijd in je leven. Je kunt eindelijk die vakken die je niet interesseren achter je laten en je focussen op dat waar je nog eens wat aan hebt in het leven. Het is een hele nieuwe fase waarin allerlei spannende dingen kunnen gebeuren. 
 
Je houdt het ontmoeten van anderen niet tegen 
Als je gebonden bent, zeg je al snel dat ene feestje af als je vriend een romantisch avondje heeft ingepland. En ook die introweek sloeg je over omdat je vriend het geen fijn idee vond dat je op gemengde kamers zou slapen. Als je single bent, ga je dit soort dingen minder snel uit de weg. Hierdoor ontmoet je allerlei leuke mensen en leer je ze eens anders kennen dan tijdens een saai groepsproject. 
 
 
Keuzes kun je alleen maken
Je moet je minor gaan kiezen en eigenlijk wil je wel een half jaartje naar de andere kant van de wereld, Australië lijkt je wel wat. Als je geen relatie hebt, hoef je geen ruzies te maken over deze keus. Je kunt dit helemaal zelf beslissen en hoeft niet bang te zijn dat je relatie op de klippen zal lopen. 
 
Je kunt al je tijd zelf indelen 
Dan is je vriend jarig, dan zijn zijn ouders zoveel jaar getrouwd en bij dat familieweekend wil je vriend je eigenlijk ook wel hebben. Een relatie hebben is fijn, maar er komen ook wel veel verplichtingen bij kijken. Als je geen relatie hebt, kun je makkelijker je eigen tijd indelen. Je hoeft geen rekening te houden met hem of met zijn plannen. 

Leuke mannen 
Als je vrijgezel bent, kun je natuurlijk wel kijken naar leuke mannen, maar meer kun je er niet echt mee doen. Als je single bent tijdens je studententijd kun je lekker flirten met alles wat je leuk vindt. Of misschien zelfs wel wat meer dan flirten… Je kunt nu juist ontdekken wat voor mannen je leuk vindt. 
 
Geen grote afleiding 
Een vriend kan best voor veel afleiding zorgen. Als je verliefd bent op elkaar, wil je natuurlijk graag bij elkaar zijn, dat is logisch. Maar als je tentamens hebt en je moet écht even hard leren en hij wil je zien, dan wordt dat even lastig. Als je geen relatie hebt, heb je geen afleiding van een boyfriend. 
 
Geen jaloers vriendje 
Tijdens je studententijd zul je heel wat mannelijk schoon tegenkomen en op feestjes wil je best wel met ze op een kiekje. Als je van alle kanten in de foto wordt getagd, vind jij dat niet zo’n probleem. Maar je vriend heeft ook ogen en vindt het misschien niet zo leuk dat je wel wat dichtbij die ene knapperd staat. Hoewel jij weet dat er niets aan de hand is, vindt een vriendje dat soms lastig om te geloven. Als je niet gebonden hebt, kom je dit soort euvels niet tegen. 
 
Was/ben jij single tijdens je studententijd?