Ideeën voor een geslaagde eerste date

Single & daten door Lisa
De eerste date met je potentiële vlam is altijd spannend. Wat ga je doen en wat moet je verwachten? Je hoopt natuurlijk op een mooie date met een droomman. Met deze ideeën kan het eerste in ieder geval al niet meer misgaan!

Misschien heb je al lichte kriebels in je buik (of ben je gewoon misselijk van de zenuwen). Hoe dan ook: bijna iedereen is zenuwachtig voor een eerste date. Wat trek je aan? Zullen er ongemakkelijke stiltes vallen? En niet geheel onbelangrijk: wat gaan jullie doen? Het laatste is zeker niet het gemakkelijkste van allemaal, daarom geven we hier een paar ideeën om je op weg te helpen.


No go's

De standaarddates kent iedereen natuurlijk wel. Als verliefde puber ging je vast samen naar de bioscoop, om voorzichtig elkaars handje te pakken in het donker. Maar elkaar echt beter leren kennen lukt zo nog steeds niet. Nee, dan de date bij uitstek om elkaar beter te leren kennen. Het uitgebreide diner in een restaurant. Maar wanneer je nog niet zeker weet of jullie wel klikken, is dit zeker geen goede keuze. Het risico op pijnlijke stiltes tussen de gangen door is dan namelijk behoorlijk groot. Bovendien is weggaan voor het hoofdgerecht ook een beetje ongemakkelijk. Zo ben je al snel veroordeeld tot twee uur naar elkaar staren over je glas wijn.

Yes, please!
Maar wat zijn dan wel leuke dingen om te doen? Kies bij voorkeur iets actiefs, waar veel te doen is. Zo kun je toch praten maar is er ook voldoende afleiding om pijnlijke stiltes te voorkomen. Bezoek een leuke stad die jullie beiden niet goed kennen bijvoorbeeld. Of ga samen naar de dierentuin of een pretpark. Dit zorgt snel voor een ontspannen sfeer en de date zal makkelijker verlopen. Een lekkere wandeling over de boulevard of langs het strand is natuurlijk ook altijd goed.


Slecht weer

Is het slecht weer, dan kun je misschien naar een museum gaan of samen lunchen. Een lunch is vaak wat minder formeel en bovendien kun je veel sneller weg wanneer de date niet goed verloopt. Maar je kunt misschien ook samen gaan schaatsen of poolen, wederom zal de spanning worden verbroken doordat jullie samen bezig zijn.

Originaliteit
Wil je iets een originelere date? Denk dan bijvoorbeeld  eens aan samen picknicken of een taart bakken. Je kunt ook een workshop doen, naar een klimhal gaan of een waterfiets huren en samen de Amsterdamse grachten onveilig maken. In Utrecht kan het nog spannender door ?s nachts te kanoën door de grachten.

Samengevat
Een leuke date verzinnen is dus niet zo moeilijk; probeer iets te kiezen dat jullie beiden leuk vinden en iets waarbij er genoeg afleiding is. Zorg echter dat je wel kunt praten met elkaar en dat je eventueel eerder weg kan als het helemaal misloopt. Maar het beste idee is nog wel: blijf lekker jezelf, dan kan er niets misgaan!

Wat was de origineelste date die jij ooit hebt meegemaakt?