Verantwoord flirten met bezette mannen?

Single & daten door Jamura
Flirten met mannen die bezet zijn: hoe ver mag je gaan, wat kan wel en wat kan niet? En hoe zorg je ervoor dat de flirt onschuldig blijft? Immers, iemand die bezet is, is geen date-materiaal. Maar flirten moet kunnen, toch??

Eén van mijn meest heilige principes is wel dat ik geen affaire wil met iemand die in een relatie zit. Niet alleen omdat ik als geen ander weet hoe pijnlijk het voor The Other Girl is als je geliefde vreemdgaat, maar ook omdat je er negen van de tien keer geen zak aan hebt. De meeste mannen geven hun relatie niet op en dat betekent dat jij als derde persoon met de gebakken peren achterblijft, misschien zelfs met een gebroken hart en dat kan nooit de bedoeling zijn geweest.Maar wat nou als je in de eerste instantie niet wist dat hij bezet was? Of als je weet dat de relatie die hij heeft op het sterven na dood is? Dat hij haar eigenlijk wilt verlaten, maar er de ballen niet voor heeft om wat voor reden dan ook? Wat als hij pas sinds een paar maandjes een vriendin heeft? Is het dan anders? Wat nou als je gevoel in de loop der tijd sterker is geworden dan je verstand..? Allemaal kleine risicofactoren met grote gevolgen die op de hoek liggen te loeren als je eenmaal de gevarenzone van een ?bezette man? in stapt.

Het leuke van flirten is dat er je op een veilige manier aandacht krijgt. En ook al betekent flirten niet per definitie dat iemand iets van je wil, het blijft een aangename boost voor je eigenwaarde (en voor die van hem natuurlijk). Maar veelvuldig flirten met dezelfde persoon kan ertoe leiden dat er een spanningsveld ontstaat, welke in de meeste gevallen resulteert in een date of gewoon meteen rechttoe rechtaan: in seks. Geen enkel probleem als er geen relaties in het spel zijn, maar wat als dat wel het geval is? Hoe houd je het tegen dat een onschuldige flirt transformeert in een riskante spanning? En hoe sterk moet je in je schoenen staan om die riskante spanning geen kans te geven te ontladen, met alle gevolgen van dien? Is het dan niet gewoon veiliger om bij voorbaat al niet te flirten met mannen die een relatie hebben, puur uit zelfbescherming én om onze medevrouwen de pijn te besparen?Is zo?n avontuurtje de moeite waard iemands relatie op het spel te zetten? Is het veroorloofd om een slippertje in de doofpot te stoppen als het ?slechts? lust was? Zijn de regels anders als er liefde tussen de ?vreemdgangers? in het spel is? Hoe kunnen wij vrouwen elkaar het leed van vreemdgaan besparen en ervoor zorgen dat we niet op ?de verkeerde? verliefd worden?

Hoever ga jij met flirten met een bezette man?