Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Wisten we nog niet: het water van gekookte eieren is heel goed voor je planten

Ben jij een trotse eigenaar van je eigen mini-jungle? Dan ben je vast altijd op zoek naar de laatste weetjes en trucjes om ze gezond te houden. Je wilt natuurlijk wel goed voor je plant babies zorgen. De tip van vandaag: voed je planten eens met het water waar je eieren in hebt gekookt. Dat schijnt namelijk heel goed voor ze te zijn. We leggen je uit waarom.

Water gekookte eieren planten

Lees ook: Op vakantie? Zo zorg je ervoor dat jouw plantjes het overleven

Boost voor je planten

Zet jij in eerste instantie ook vraagtekens bij deze tip? Dat snappen we wel. Je denkt al gauw dat het niet zoveel uitmaakt wat voor water je je planten geeft, maar you thought wrong. Planten lijken in de natuur prima te kunnen overleven, maar binnenshuis hebben ze een extra handje nodig. Kook je iedere zondag standaard een eitje bij je ontbijt? Gooi dat water dus niet direct weg, maar gebruik het voor je planten.

Waarom is eierwater goed voor planten?

Wanneer je eieren kookt, komt het calcium van de eierschalen vrij in het water. Daar worden je planten heel blij van, want calcium zorgt ervoor dat de pH-waarde van de aarde op het juiste niveau blijft. Met als gevolg: de grond van je plant kan optimaal voedingsstoffen opnemen. Eigenlijk best simpel, toch?

Zo gebruik je het

Giet je pannetje na het koken niet direct leeg in de pot, maar laat het eerst een beetje afkoelen tot het op kamertemperatuur is gekomen. Verdeel het daarna over je planten, maar geef ze niet meer water dan je normaal gesproken doet. Heb je het water al door het putje gegooid? Dan kun je ook de gebroken eierschalen op de aarde leggen. Je planten zullen je dankbaar zijn én het bespaart ook nog eens water.

Lees ook: Hup die tuin in, want volgens onderzoek is tuinieren een work-out