Hup die tuin in, want volgens onderzoek is tuinieren een work-out

Sport & gezondheid door Chloe

Vind jij het heerlijk om lekker in de tuin bezig te zijn? Dan hebben we goed nieuws voor je. Naast dat je tuin ervan opknapt, raak ook jij in shape. Met de plantjes verzorgen en je tuin gezellig maken verbrand je namelijk behoorlijk wat calorieën en dus is het de ideale work-out.

tuinieren work-outLees ook: Zo houd je jouw kruidenplantje uit de supermarkt in leven

Tuinieren als work-out

Sla die sportschool maar over vandaag en duik lekker de tuin in. Geen geren op de loopband of zweten op fitnessapparatuur, maar gewoon even de plantjes water geven. Uit Brits onderzoek is gebleken dat je met tuinieren ruim 600 extra calorieën verbrandt per maand dan mensen die nooit bezig zijn in de tuin. Dat is na een jaar toch zo’n 50.000 calorieën die je extra verbrandt. En dat niet alleen, maar het is ook nog eens goed voor je conditie omdat bewegen in de buitenlucht hartstikke goed voor je is. 

Calorieën verbranden met tuinieren

Je verbrandt ongeveer 300 calorieën per uur met tuinieren, maar dat hangt er natuurlijk wel vanaf wat je aan het doen bent. Het ene klusje is nou eenmaal zwaarder dan de ander. Wij hebben even op een rijtje gezet hoeveel calorieën je verbrandt met ieder klusje.

  • Grasmaaien: 240 calorieën per uur
  • Onkruid wieden: 260 calorieën per uur
  • Spitten: 440 calorieën per uur
  • Terras vegen: 220 calorieën per uur

Nog meer voordelen

Aan tuinieren zitten dus alleen maar voordelen. Je tuint wordt er mooier op en jij bent meteen lekker gezond bezig. En niet alleen voor je lichaam is het goed, maar ook voor je mentale gezondheid. Tuinieren kan erg ontspannend zijn en even je hoofd leegmaken zorgt voor minder stress. Wij zien alleen maar voordelen, dus ga maar snel die tuin in.

Lees ook: Groene aanslag op je terras? Zo verwijder je het super makkelijk