Groene aanslag op je terras? Zo verwijder je het super makkelijk

Wonen door Chloe

 

Nu het voorjaar begint zijn we allemaal weer druk bezig met onze tuin of balkon. Dat betekent voor de meeste een flinke klus. In de winter laten we het nog wel eens verwaarlozen en dat zorgt voor groene aanslag. Gelukkig hebben wij wat handige tips om er vanaf te komen.

groene aanslag terrasLees ook: Buiten werken? Zo kan dat zonder problemen met je laptop in de zon 

Waar komt groene aanslag vandaan?

Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje. Je terrastegels zijn veranderd van jouw favoriete kleur naar een groene oppervlakte zo glad als ijs. Vooral vlonders kunnen enorm glad worden. Niet alleen vervelend dat de originele kleur niet meer zichtbaar is, maar ook nog eens gevaarlijk dus. Waar het vandaag komt is vrij simpel. Eigenlijk is groene aanslag gewoon onkruid. Voornamelijk mos en algen groeien op donkere en vochtige plekken. Dat maakt jouw terras in de herfst en winter dus de ideale groeiplek. 

Hoe kom je er vanaf?

Er zijn genoeg huis, tuin en keukenmiddeltjes die groene aanslag verwijderen, maar helaas is dit vaak van korte duur. Er is maar één manier die echt goed werkt en dat is het gebruiken van een groene-aanslagreiniger. Deze zijn speciaal gemaakt voor jouw terrastegels en helpt het probleem ook voorkomen in de toekomst. Ook voor hout of steen is dit een ideale oplossing voor een langdurig resultaat.

Beter voorkomen dan genezen

Het beste is natuurlijk als je de groei van groene aanslag helemaal tegen kunt gaan. Zorg daarom dat je tuin een goede afwatering heeft zodat je tegels sneller drogen. Ook het regelmatig snoeien van je tuin als deze dichtgegroeid is. Zo komt er sneller zonlicht op en droogt het dus ook sneller.

Wat moet je niet doen?

Hoewel een hogedrukspuit de makkelijkste oplossing is, is dit ook veruit de slechtste. De tegels worden door de druk ruw waardoor het onkruid meer kans krijgt om te groeien en dus ook sneller terugkeert. Ook chloor, zout en azijn kan je beter laten staan. Dit kan niet alleen je tegels beschadigen, maar het doodt ook de andere planten in je tuin. Niet wat je wilt dus.

Lees ook: Deze buitenplanten fleuren jouw tuin direct op