Zo geef je je balkon een budgetproof make-over

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Krijg je al de kriebels bij het idee dat je deze lente op je saaie balkon moet gaan zitten, omdat je geen tuin hebt? Niet getreurd, met de juiste spulletjes tover je voor weinig geld je balkonnetje om in een fabulous chillplekje. 

 

volero

Meubelen

Je staat nu op je balkon, maar waar moet je beginnen? Tuinmeubilair natuurlijk! Om het je zo goedkoop mogelijk te maken kun je een paar goedkope klapstoelen kopen. Deze kun je heel trendy maken door er een leuk kussen op te leggen. Maar als je liever hippe stoelen wilt hebben, dan kan dat natuurlijk ook. Struin Marktplaats af voor tweedehandsjes of maak een winkelafspraak bij een budgetstore. Vaak kun je voor een paar tientjes een stoel kopen. Een poef of zitzak is ook heel sfeervol en budgetproof voor je balkon!

Maar we zijn nog niet klaar! Als je een eenvoudig tafeltje hebt, kun je er gewoon een hip tafelkleedje overeen gooien. Wie had ooit gedacht dat het pimpen van je balkon zo eenvoudig kon zijn?

Balkonkleed

Voor een splash of color schaf je een mooi buitentapijt aan. Deze zijn sinds een paar jaar hartstikke hip. Ze geven gelijk een hoop sfeer aan je balkonnetje. Daarnaast zijn ze ideaal om een smoezelige balkonvloer te verbergen. Heb je een heel klein balkon? Dan past een langwerpig balkon tapijt perfect!

Meer op Instagram

Leuke friemeltjes

Oké, we zijn klaar met het meubilair, maar op je tafeltje komen natuurlijk leuke spulletjes te staan, want we gaan natuurlijk ook een hapje en een drankje doen op ons nieuwe balkon. Denk aan aparte placemats, felgekleurde schaaltjes, leuke glazen en ga zo maar door... Door verschillende kleurtjes te gebruiken, zal het er allemaal veel vrolijker uit komen te zien.

Sfeerlicht

Niet alleen op je tafel, maar ook eromheen zul je het moeten 'versieren'. Zet wat geurkaarsjes of Arabische sfeerlampjes op de grond. Als het begint te schemeren, zul je gezellig tussen de kaarsje zitten.

Bloemetjes en plantjes

Wat is een balkon zonder bloemen en planten?! Bij tuincentra heb je volop keus en kun je al je favoriete bloemen uitkiezen. Koop een paar plantenbakken die je over je richel kunt hangen en stop er wat vrolijke bloemetjes in. De hele buurt zal jaloers worden op je balkon.

Als je elke plant laat verzuipen en geen enkele bloem in leven kan houden, dan kun je gewoon nepbloemen nemen. Stop ze in wat leuke plantenbakken of in een leuk vaasje en je creëert gelijk sfeer.

Kruidentuintje

Hoe retro is het om je eigen mini-kruidentuintje te hebben?! Koop drie kleine schattige potjes voor je eigen peterselie, bieslook en basilicum. Je zult tijdens de voorbereiding van je etentje op het balkon je eigen kruiden binnen handbereik hebben.

Meer op Instagram

Begin je al wat inspiratie te krijgen voor je eigen balkon? Shop het snel, want voor je het weet is het prachtig lenteweer.

Lees ook: