Fashion / Cadeaus & hebbedingetjes
Cadeaus & hebbedingetjes

Pimp je balkon!

Krijg je al de kriebels bij het idee dat je deze zomer op je saaie balkon moet gaan zitten, omdat je geen tuin hebt? Niet getreurd, chillen op je balkon wordt de nieuwste zomertrend van 2009! Met de juiste spulletjes tover je voor weinig geld je balkonnetje om in een fabulous hotspot. We zitten nou eenmaal in de kredietcrisis, dus moeten we aan ons geld denken!

Uuhm... en nu?
Je staat nu op je balkon, maar waar moet je beginnen? Tuinmeubilair natuurlijk! Om het jullie zo goedkoop mogelijk te maken kun je een paar goedkope klapstoelen kopen. Deze kun je heel trendy maken door er een leuk kussen op te leggen. Maar als je liever hippe stoelen wilt hebben, dan kan dat natuurlijk ook. Kitch Kitchen heeft nieuwe stoelen in hun collectie die zeker in de smaak zullen vallen.

Maar we zijn nog niet klaar! Als je een eenvoudig tafeltje hebt, kun je er gewoon een hip tafelkleedje overeen gooien. Wie had ooit gedacht dat het pimpen van je balkon zo eenvoudig kon zijn.

Leuke friemeltjes
Oké, we zijn klaar met het meubilair, maar op je tafeltje komen natuurlijk leuke spulletjes te staan, want we gaan natuurlijk ook een hapje en een drankje doen op ons nieuwe balkon. Denk aan aparte placemats, felgekleurde schaaltjes, leuke glazen en ga zo maar door... Door verschillende kleurtjes te gebruiken, zal het er allemaal veel vrolijker uit komen te zien.

Niet alleen op je tafel, maar ook eromheen zul je het moeten 'versieren'. Zet wat geurkaarsjes of Arabische sfeerlampjes op de grond. Als het begint te schemeren, zul je gezellig tussen de kaarsje zitten. Denk ook aan een houdertje voor vogelvoedsel of een thermometer om te zien hoeveel graden het is. De meest vreemde hebbedingetjes kunnen je balkon gezellig maken.

Bloemetjes
Wat is nou een balkon zonder bloemen?! Bij Intratuin heb je volop keus en kun je al je favoriete bloemen uitkiezen. Koop een paar plantenbakken die je over je richel kunt hangen en stop er wat vrolijke bloemetjes in. De hele buurt zal jaloers worden op je balkon.

Als je elke plant laat verzuipen en geen enkele bloem in leven kan houden, dan kun je gewoon fake bloemen nemen. Stop ze in wat leuke plantenbakken of in een leuk vaasje en je creëert gelijk sfeer.

Hoe retro is het om je eigen mini-kruidentuintje te hebben?! Koop drie kleine schattige potjes voor je eigen peterselie, bieslook en basilicum. Je zult tijdens de voorbereiding van je etentje op het balkon je eigen kruiden binnen handbereik hebben.

Hoe kom ik aan al die leuke spulletjes?
Je zal nu zeker denken dat je het hele land moet afspeuren voor alle spulletjes. Haal alvast je handen uit het haar, want ze zijn allemaal heel dichtbij. Hema, Kitch Kitchen, Xenos, Moon Art, Trends & Vision en Deens hebben onwijs leuke hebbedingetjes. Neem snel een kijkje op de websites of in de winkels!

Begin je al wat inspiratie te krijgen voor je eigen balkon? Ren snel naar de winkel, want de zomer staat zo voor de deur.