De 6 hipste haarverftrends zomer 2013

Haar door Marleen_S
Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, doffe haardos verstop je maar gauw! De winter heeft je lokken behoorlijk toegetakeld. Je fletse haarkleur kan wel een oppepper gebruiken. Met deze haarfverftrends zit jij deze zomer goed!

 
Je bent handig met elastiekjes, haarspeldjes en je hebt jezelf pas nog een nieuwe coupe aangemeten bij de kapper. Toch wil het niet zitten. Zeker wanneer de zon op je bolletje schijnt en de glans er vanaf is. Letterlijk. De lente brengt weer kleur in ons leven en dat is precies wat jouw haar ook nodig heeft!
 

Dip Dye
 
Kleurtrend #1: Dip Dye

Deze haartrend is wel gelijk voor de echte durfals onder ons. Vergeet de ?saaie? bruin- en blondtinten en ga voor pimpelpaars of pak gewoon alle regenboogkleuren. Met deze verftechniek dip je alleen de punten van je haar. Vandaar ook de naam dip dye. Voor het mooiste effect kun je het beste naar de kapper gaan. Als je het toch thuis wilt proberen, ga dan aan de slag met wascokrijtjes. Ja, inderdaad, die dingen waar kleuters mee tekenen. Maak je haar nat, draai je punten in elkaar, en veeg er een paar keer goed overheen met een krijtje. Even droog laten worden of föhnen en je hebt voor een avondje prachtige funky lokken. Ook erg leuk voor als je naar een festival gaat deze zomer. Er bestaat zelfs speciaal haarkrijt (te bestellen via internet of te koop bij Kruidvat van het merk Essence), maar het principe is hetzelfde!
 

Ombre

Kleurtrend #2: Ombre

Het nieuwste ?ding? op haargebied. Eigenlijk is het volgens de mode alweer zóó vorig jaar, maar nog steeds loopt iedereen ermee rond. En waarom ook niet? Naast dat het er errug hipperdepip uitziet, krijg je ook geen last van uitgroei. Want daar draait deze hele trend om: een uitgroeilook creëren. Net zoals de dip dye, kun je het beste naar de kapper gaan om dit te doen. Anders loop je kans da je eruitziet als een zebra. Het mooiste is namelijk dat het verloop van je eigen haarkleur naar een donkere of lichtere tint aan de onderkant zo natuurlijk mogelijk is. En daar heb je goede verfhandjes voor nodig. Of liters geduld! Ik ? Marleen ? ging jullie voor en ben razend enthousiast!
 

Highlights (links) en lowlights (rechts)
 
Kleurtrend #3: Coupe Soleil

De mooie Franse benaming voor een sunkissed look. In Nederland noemen we het gewoon highlights. Een paar blonde plukjes hier en daar op je hoofd kan al onwijs veel doen voor je saaie kleur. Het geeft je kapsel diepte en het ziet er heel natuurlijk uit. Alsof je een week in Spanje in de zon hebt gelegen! Ook als je gezegend bent met een mooie blonde coupe, kun je meegenieten van deze ? nog steeds ? populaire trend. In dat geval vraag je bij de kapper om zogeheten lowlights. Kies dan alleen niet voor te donkere plukjes. Je wilt geen gevalletje Cruella de Vil (lees: dalmatiër zwart wit).
 


Lila

Kleurtrend #4: Pastel

Ken je Kelly Osbourne? De realityster werd dankzij haar rockende papa bekend, maar gaat tegenwoordig door het leven als echte fashionista. Ze heeft intussen ook al een beetje een signature look: haar paarsroze haren. Geen felle knalkleuren, maar een zachte pastelgloed glanst er over haar lokken. Perfect voor deze lente, want pastelkleurtjes zoals lila, mintgroen en babyroze zijn helemaal in. Helaas is deze trend niet echt geschikt voor donkerharige dames. Doordat de kleuren zo licht zijn, pakken ze het best op blond haar. Tenzij je je haar wilt ontkleuren en blonderen, dan zou het kunnen. Maar aangezien je haar daar zo ontzettend droog (en dus dof!) van wordt, is dit niet een aanrader.
 


Vuurrood
 
Kleurtrend #5: Felrood

Natuurlijke redheads zijn zeldzaam. Helaas is het dan ook moeilijk deze kleur na te bootsen. Speel niet op safe en pak uit met een knallende kleur rood à la Rihanna. Want je krijgt er een net zo pittig karakter van. Bang dat het een beetje té wordt? Vraag je kapster of ze er ook wat donkerrode en lichtrode plukjes doorheen verft. Zo ziet het geheel er mooier uit en lijkt het niet alsof je zo uit de pruikenwinkel bent gestapt. 

De kleur 'bronde'

Kleurtrend #6: Bronde

Op zoek naar de perfecte haarkleur? Ga dan voor de kleur bronde. Dat is een kruising tussen ?brown? en ?blonde?. En deze tint is niet zomaar een één of andere lichtbruin. Kappers krijgen speciale trainingen om deze haarkleur te kunnen verven. Hollywoodsterren als Jennifer Anniston en Jennifer Lopez (what?s in a name?) lopen vaak met deze haarkleur rond. Ideaal voor als je niet kunt kiezen om als brunette of als blondine door het leven te gaan.

Met welke kleur zou jij je haren wel willen verven?