DIY: De beste moisturizer voor je haar

Haar door Redactie Ze.nl
Ben je al bekend met de Afrikaanse shea butter? Deze boter is een absolute must have voor jouw beauty stash. Waarom? Omdat het één van de beste natuurlijke moisturizers is, die niet alleen goed is voor je haar, maar ook voor je huid. 
 
De unieke vetsamenstelling van shea butter, maakt het tot een geschikt verzachtend middel voor huidverzorgingsproducten zoals babyproducten, massagecrèmes en make-up. Een uniek kenmerk van de boter van de sheaboom is de inhoud van unsaponifiable. Dit zijn componenten van olie, vet en was. Het heeft kalmerende eigenschappen en biedt extra zonbescherming.
 

 
Shea butter kun je in ruwe vorm kopen bij verschillende afro shops. Je zult merken dat het hard is. Om het zacht te krijgen kun je een beetje shea butter tussen je handen wrijven. Vervolgens smeer je het in je haar. Veel mensen vinden dat deze ruwe shea butter een vreemde geur heeft. Om shea butter smeerbaar te maken én de geur te verbeteren, wordt het vaak gemengd met verschillende oliën. 
 
Dit heb je nodig: 
  • 150 gram rauwe Shea butter
  • 1 eetlepel zoete almondolie
  • 2 eetlepels kokosolie
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel zonnebloemolie
  • Mixer

Zo maak je het

Is je shea butter te hard om direct te gebruiken? Warm het dan heel eventjes op in de magnetron. Zorg er wel voor dat de temperatuur niet te hoog wordt. Plaats de ingrediënten in je mixer en mix alles goed door elkaar. Je hebt nu je eigen ?Whipped shea butter? gemaakt!

Hoe kun je het nu gebruiken voor je haar? Shea butter kun je op twee manieren voor je haar gebruiken:

  1. Moisturizer: shea butter is de perfecte moisturizer voor krullend haar. Smeer je haar er van wortel tot puntjes mee in.
  2. Sealer: gebruik shea butter nadat je je favoriete leave-in conditioner of moisturizer hebt ingesmeerd. De shea butter zorgt ervoor dat je leave-in conditioner of je moisturizer erin blijft zitten (sealen).
Gebruik jij ook al shea butter?Iedere vier weken geven Aisha en Megisa van Myblackhair.nl de beste haartips & trics voor alle vrouwen met kroes- en krullend haar.

Wil je meer lezen over extensions, de verzorging van je krullen en alle trends op het gebied van blackhair & beauty? Ga dan naar de website van Myblackhair.nl.