How To: 8 varianten op de paardenstaart

Haar door Marleen_S
Erg leuk die lange lokken, maar soms is de inspiratie even ver te zoeken. En hoeveel haarlak je er ook inspuit, het hangt nog steeds slap langs je gezicht. Ga de hoogte in en knutsel met deze paardenstaarten!

 
Zit je - letterlijk - met je handen in het haar en weet je niet wat je ermee aan moet? Vergeet de paardenstaarten van vroeger met die aftandse, te grote elastieken eromheen gedraaid. Een staart op je hoofd wordt tegenwoordig ook gespot op menig rode loperevenement. Pak jezelf en je haren bij elkaar en ga aan de slag met deze tips!
 

 
In de knoop
Je hebt voor deze paardenstaart alleen wat knooptechnieken nodig. Maar allereerst breng je na (niet voor!) het föhnen wat verstevigende mousse in je haar. Verdeel je haar in twee delen. Maak daarmee een gewone platte knoop. Daarna leg je er nog één in. Trek beide knopen wat strakker tegen elkaar aan en bind vlak onder de laatste knoop je haar vast met een (doorzichtig) elastiekje. Tot slot toupeer je de onderkant van je staart zodat het elastiekje niet opvalt.
 

 
Los maar toch vast
Deze staart is ideaal voor als een lekkere luchtige zomerdag. Föhn je haren lekker wild of maak wat grove krullen met de krultang. Toupeer vervolgens zachtjes hier en daar een pluk. Bind dan je haren vast, zo ongeveer op schouderhoogte. Toupeer ook je staart en trek de bovenkant een beetje los. Voor het speelse effect kun je er ook wat plukjes uittrekken.
 

 
Kuifje
Ook hier ga je weer aan de slag met het touperen van je haar. Zorg dat je de bovenste laag niet meeneemt, want deze kam je later over de rest van je haar heen. Knoop je haar vast tot net boven je oren. Kam je staart glad, maar zorg dat je het volume behoudt, dus niet te veel! Daarna kam je het haar dat je niet getoupeerd hebt naar achteren en zet je het vast met één of twee schuifjes.  Voor een grootser effect duw je het kuifje nog wat naar voren voor je het vastzet.
 


 
Twist ?n turn

Verzorg je haar met wat verstevigende mousse, want met dit kapsel moet het goed blijven zitten. Pak een pluk haar aan de linkerkant van je hoofd. Draai deze naar boven. Zet hem vast met een schuifje. Pak vervolgens de volgende pluk en draai ook deze naar boven en speld hem vast. Ga zo door tot je bij de onderkant van je rechteroor bent. Bind je haar dan vast met een elastiekje. Om je elastiekje te verdoezelen kun je één pluk uit je staart loslaten en deze om je elastiekje heen draaien. Tot slot ook deze even vastzetten met een schuifje.
 


Pump up the volume

Deze staart is heel simpel en heb je ?s ochtends zo gedaan. Toupeer je haar en bind het vervolgens vrij hoog boven op je hoofd vast. Pak een tweede elastiekje en knoop deze een stukje onder het eerste elastiekje vast. Pak dan nog een derde en knoop deze onder de tweede. Doe het niet allemaal strak, want anders verlies je volume.
  


De krul erin!

Kam je haar met je vingers door. Bind al je haar vast in je nek en trek het elastiekje iets losser. Pak dan de krultang en krul de uiteinden van je paardenstaart in een pijpenkrul. Even inspuiten met wat haarlak en met de vingers doorkammen. Als finishing touch kun je er nog een leuk strikje in doen.
 


In het midden

Maak een strakke middenscheiding in je haar. Als je haar niet glad is, steil het dan nog even. Fixeer het vervolgens met wat gel en haarlak. Bind je haren tot slot vast tot net onder je oren en trek het elastiek goed strak aan. Even nog na kammen en je staart steilen en klaar is kees!
 


Vlechtwerk

Een leuke variant op het 'gewone' kuifje! Verdeel je haar in een bovenkant en onderkant. De onderste helft zet je even vast. Van de bovenkant maak je een invlecht. Als je klaar bent pak je de rest van je haar en maak je een staart. Gebruik een goed stevig elastiekje en spuit tot slot wat haarlak in je vlecht.

Welke staart ga jij uitproberen?