Problemen in beautyland: droogshampoo doet meer kwaad dan we denken

Haar door Rosanne

Droogshampoo is de ideale oplossing voor wie vettig haar heeft, maar even geen tijd om het goed te wassen. Het is dé uitvinding van de 21ste eeuw. Maar nu blijkt dus dat het middel misschien erger is dan de kwaal…lekker dan. 

Wij powervrouwen hebben natuurlijk stuk voor stuk een drukke levensstijl, vandaar dat we dol zijn op droogshampoo (heus niet omdat we soms een beetje lui zijn). Enne ja, ons haar wordt ook gewoon snel vet, toch ladies? Daarom sprongen we met z’n allen een gat door de ozonlaag toen droogshampoo op de markt kwam. Ideaal voor een ongepland, haastig vertrek als die heerlijke kerel ineens voor de deur staat! Alleen blijkt de hele droogshampoo-trend te mooi om waar te zijn. 


Pukkel puisten

Droogshampoo blijkt lang niet zo onschuldig te zijn als dat we al die tijd dachten. Nu waren we er ook allang achter dat overmatig gebruik van deze shampoo ervoor zorgt dat ons haar in dat van oma Bertie verandert, omdat het grijs en dof wordt. Maar nu blijkt dat niet eens het ergste te zijn! De eigenaar van Benjamin with Negin Zand Salon, een bekende haarsalon in Hollywood, vertelde aan Marie Claire US dat droogshampoo de poriën kan verstoppen, waardoor je puistjes en mee-eters krijgt. "Daarnaast droogt de poeder die zich ophoopt ook de hoofdhuid uit, wat dan weer leidt tot (extra) schilfertjes en roos. Niet bepaald sexy," aldus eigenaar Benjamin Mohapi himself. Wat een kuttelaarij!

Broedplaats voor bacteriën

Oké getsiederrie. Maar er is meer… want als je last hebt van roos, bestaat er een dikke kans dat het veeuul erger wordt door droogshampoo. “De poeder die zich ophoopt op je huid veroorzaakt een droge hoofdhuid, waardoor de schilfers en roos verergeren”, vertelt cosmetisch chemicus Dr. Joseph Cincotta. “De poeder op je hoofdhuid trekt vuil aan en wordt een broedplaats voor bacteriën.” Beestjes, allemaal beestjes. Nou op deze bijkomstigheid zitten wij vrouwen dus totaal niet te wachten. Hoewel droogshampoo en wij een match made in heaven zijn, ziet het er toch naar uit dat we de scheidingspapieren moeten gaan aanvragen.

Wat vind jij van deze hele droogshampoo-gate?