Alcohol: wat zijn de gezondste en ongezondste drankjes?

Eten door Esmee Noelle

Dat je de alcohol beter achterwege kunt laten qua dieet weten we inmiddels allemaal, maar we zijn ook maar een mens en soms hebben we even iets sterkers nodig dan een spa rood. Dit zijn de beste en slechtste keuzes.

De beweringen over alcohol lopen uiteen. Een glas rode wijn per dag zou goed zijn, maar ja, houd jij het daar braaf bij? Behalve dat de alcohol niet zo best is voor je lichaam, bevatten die fijne mixjes ook heel veel calorieën en weinig voedingsstoffen. Oké, oké, dat hoef ik jullie helemaal niet meer te vertellen.

Terug naar die donderdagavond eten met vriendinnen, dat avondje romantisch op de bank met een fles wijn of die nacht tot 4.00u 's ochtends stappen. Wat kun je als fitchick het beste bestellen? De eerste tip in het bestellen van 'gezonde' drankjes is: houd het zo puur mogelijk. Drink je vodka dus puur of kies voor wat 'rocks' (ijsblokjes). Neem tussendoor steeds een glas water en er is geen man overboord. Hieronder drie tips:


1. Tequila on the rocks

Tequila? Oei, daar hebben we allemaal foute herinneringen aan... Maar tequila bevat geen koolhydraten en je neemt er vaak geen enorme hoeveelheden van.

2. Rode wijn

Ga je voor bier of wijn? Kies dan voor rode wijn. Bier bevat tarwe en wijn niet, dus daar krijg je geen opgeblazen gevoel van en witte wijn bevat weer meer suiker. Rode wijn bevat veel tannines, een stof die je weerstand sterker maakt.

3. Champagne

Niet alleen omdat het dan direct feestelijk is: champagne heeft de minste calorieën. Niet voor niets wordt het in de modewereld zo veel gedronken!


Natuurlijk zijn er ook een paar drankjes die beter écht niet kunt bestellen...

1. Pina Colada

Een enkel glas hiermee bevat al meer calorieën dan een Big Mac.

2. Margarita's

Don't worry, je mag ze best nog à la Sex and the City bestellen, maar vraag of je hem zonder de voorgemixte fruitsiroop mag....De barman kan hem ook met Triple Sec en een beetje vers limoensap maken!

3. Bier

Sorry ladies, laat die biertjes maar staan. Bier scoort niet alleen hoog in calorieën, maar ook in koolhydraten. Wil je toch een biertje? Ga dan voor een lichte variant. Verder zijn de echte slechte drankjes natuurlijk altijd voorzien van cola, dus skip die suikerbom ook als het je lukt!

Lees ook de vorige fitspiration artikelen van Esmée!
 
Dit artikel verschijnt ook op WorkThatEs.nl.
 
 
Esmée (25) is freelance journalist en eigenaresse van de fitspiration website WorkThatEs.nl. Haar passie? Sporten en zo gezond mogelijk eten. Ondanks dat Esmée geen personal trainer of geschoolde voedingsdeskundige is, weet ze inmiddels heel veel over deze onderwerpen doordat ze alles leest wat los en vast zit (je bent journalist of je bent het niet) en door veel te praten met deskundigen. Zo moeilijk is dat sporten en gezond eten helemaal niet namelijk!
 
Wil je meer lezen? Kijk dan op WorkThatEs.nl