Tosti met geitenkaas en aubergine

Eten door Vrouwen redactie

Sommige ideeën klinken als onzin, maar blijken dus echt briljant te zijn. Zoals een een tosti met aubergine. Claartje van Foodness.nl maakte er eentje met geitenkaas, zuurdesembrood, kokosolie - en dus met aubergine.

Snijd met een kaasschaaf plakken van de aubergine. Bij mij paste dat overigens niet (mijn kaasschaaf is blijkbaar formaat midget) dan kun je er ook flinterdunne plakjes van snijden met een scherp mes.

Beleg twee zuurdesem of speltboterhammen met de geitenkaas en zorg dat het evenredig verdeeld is. Beleg ze daarna met de plakjes aubergine. Zorg dat je de laag aubergine niet al te dik maakt, want dan heb je kans dat hij niet goed opwarmt en dat is minder lekker.

Bestrijk je tosti- of grillapparaat met een beetje kokosolie, dan bakt je tosti niet aan én wordt-ie lekker krokant. Bak zeker 4 minuten, zodat de kaas smelt en de aubergine goed opgewarmd wordt.

Eet indien gewenst met ketchup.

Kijk voor meer lekkere én gezonde recepten op Foodness.nl!