4 tips voor een rustige en sfeervolle slaapkamer

Wonen door Laura D

Slapen is een van onze favoriete bezigheden. Het is daarom heel belangrijk dat we dat in een rustige kamer kunnen doen. Je wil wel de mogelijkheid hebben om je zo veilig en optimaal te kunnen ontspannen. Dit zijn een aantal tips voor een zo fijne sfeer in je slaapkamer.

Lees ook: Het trucje om je planten altijd precies genoeg water te geven

1. Kleurtje op je muur

Een witte muur kan ook heel mooi zijn, maar kan wel een beetje saai zijn. Een egale, rustige kleur kan heel veel doen voor je slaapkamer. Wetenschappers hebben bewezen dat blauw een kalmerend en rustgevend effect heeft. Groentinten zorgen ook voor rust en geeft een frisse blik. Kies vooral een kleur die bij jou past, maar wel je kamer rustig houdt.

2. Warme verlichting

Licht kan veel doen voor je kamer. Kies voor warm licht, dit geeft een rustgevender effect. Koel licht is namelijk heel fel en zal je ook minder snel melatonine laten aanmaken. Kies bijvoorbeeld voor een lichtsnoer of een mooie hanglamp. Zo geef je je kamer sfeer, maar blijft het toch rustig.

3. Voldoende daglicht

Over licht gesproken: zorg voor een fijne lichtinval. Een raamverduistering is heel fijn voor je privacy, maar kan je kamer ook heel donker maken. Rolgordijnen zijn daarom bijvoorbeeld een oplossing. Deze schijnen niet door, maar zorgen toch nog licht je kamer binnen komt. Zo behoud je wel je privacy, maar wordt je kamer niet heel donker. Je kunt ook bijvoorbeeld kiezen voor houten jaloezieën van 123jaloezie.nl.

4. Planten

Platen zorgen niet alleen voor zuurstof, maar geven ook sfeer. Door een beetje natuur in je kamer te zetten, zul je zien dat je beter tot rust komt. Het groen heeft een rustgevende werking. Het maakt je interieur helemaal af. Zelfs zonder groene vingers kun jij een plant in leven houden. Er zijn namelijk ook allerlei mooie kunstplanten te vinden.

Lees ook: Zoveel uur meer moet je stofzuigen als je een huisdier hebt