4x waarom het een goed idee is om een auto te huren in eigen land

Reizen door Rochèll

Lekker een weekje naar de Canarische eilanden of het prachtige Italië bezoeken. De beste manier om het land te verkennen? Met een huurauto, natuurlijk! Hoewel we vaak auto's huren in het buitenland, is het óók een heel goed idee om een auto te huren in eigen land. Waarom? Hierom!

Dagje weg

Met lekker weer richting het strand of een gezellig dagje weg in Nederland? Als je zelf niet over een auto beschikt, kan dit een behoorlijke opgave zijn. Met het openbaar vervoer reizen is natuurlijk een optie, maar goedkoop is het niet. Zeker niet als je met een groter gezelschap op stap gaat. In plaats daarvan kun je een auto huren en gaan en staan waar je maar wilt. Je stapt overal pal voor de deur uit en dat scheelt je heel wat tijd.

Elektrische auto proberen

Beschik je over een auto die op brandstof rijdt, maar twijfel je al langere tijd over de overstap naar elektrisch rijden? Of heb je geen auto, maar wil je je verdiepen in de aanschaf van een elektrische auto? Ook dan is het een goede optie om een auto te huren in eigen land. Op die manier kun je een dag 'proeven' hoe het is om in een elektrische auto te rijden en ontdekken of het iets voor je is. Ideaal!

Verhuizen

Het moment is eindelijk daar: je gaat verhuizen! Als je van plan bent om grote meubels te verhuizen, dan kun je beter een bus huren. Maar heb je vooral een vervoersmiddel nodig voor het heen- en weer brengen van potjes, pannen en accessoires? Dan kun je natuurlijk ook voor een dag - of meerdere dagen - een auto huren. Gaat toch wat sneller, dan met de benenwagen of de bakfiets.

Vakantie

Op vakantie gaan is niet goedkoop. Zeker niet wanneer je het vliegtuig als vervoersmiddel gebruikt. Ook voor langere periodes kun je een auto huren, zoals bijvoorbeeld voor je vakantie. Je kunt kiezen voor een auto op brandstof, voor wanneer je lange afstanden wilt maken zonder al te veel stops. Maar heb je de tijd en vind je het geen probleem om wat vaker pauzes te nemen tijdens je trip? Dan is een elektrische huurauto een goede optie. Je rijdt er heel wat kilometers mee, laadt 'm op bij een laadpaal en kunt daarna weer verder. Succes gegarandeerd!

Voordelen

Zelf een auto aanschaffen is niet voor iedereen een optie. Ook daarom is het huren van een auto voor sommige mensen een goed alternatief. Daarnaast kent een auto huren ook verschillende voordelen. Zo is een voordeel van huren bij Avis dat het bedrijf heel veel vestigingen heeft, waardoor er altijd wel een vestiging bij jou in de buurt zit. Je pikt de auto op en levert 'm daarna gewoon weer in. Mocht je daar geen tijd voor hebben, dan kun je ook kiezen voor de haal- & brengservice. Bespaart je weer wat stress en tijd. Daarnaast heb je geen gedoe met het afsluiten van een WA verzekering of het betalen van wegenbelasting: dit zit allemaal bij de huurprijs van je auto inbegrepen. Zo ga jij met een gerust hart op pad!