De hotspots van Andalusië

Reizen door Karin
De vurige muziek en dans (flamenco!), de eindeloze variaties op de heerlijkste tapas of de ongerepte en ruige natuur: passie voor het leven. Dat is waar het allemaal om gaat in de zuidelijkste streek van Spanje.
 
Andalusië - het zuidelijkste deel van Spanje - is vooral beroemd om steden als Sevilla en Malaga. In deze steden vind je kleine, kronkelende straatjes die je naar verscholen hofjes met fonteinen en imposante gebouwen met paradijselijke tuinen leiden. Wat je er zoal kunt doen en zien? Wij hebben wat hotspots op een rij gezet.
 

 
Malaga 
Málaga is de op één na grootste stad van Andalusië en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Málaga. De stad ligt heerlijk aan de Middellandse Zee en wordt omgeven door bergen en doorkruist door twee rivieren. Het klimaat is er fijn, door de Middellandse Zee is er geen extreme hitte, zoals in andere steden. 
 
Voor culturele uitstapjes zit je hier zeker goed. Ga bijvoorbeeld naar het Picasso Museum om schilderijen te bekijken van deze wereldberoemde schilder. Ook vind je prachtige overblijfselen van een Romeins theater aan de voet van Alcazaba fort. Zeker een bezoekje waard! Of een echte Spaanse traditie ? waar we het niet allemaal mee eens zijn ? zijn de stierengevechten. In Lamalgueta worden deze stierengevechten gehouden. Altijd mooi om even deze arena te bekijken. Uiteraard ontbreekt ook het strand niet in Malaga: geniet lekker van de zon aan het Caleta strand of Las Acacias strand.

In Malaga kun je uiteraard heerlijk tapas eten. Ga bijvoorbeeld naar Bodega Bar El Pimpi. Dit restaurant kom je veel tegen in reisgidsen. Verschillende beroemdheden zijn hier al een tapasvorkje wezen prikken. De muren hangen vol met foto?s van bijvoorbeeld Picasso?s dochter Paloma, Tony Blair, de Spaanse koning Juan Carlos, Rafael Nadal en Antonio Banderas. En overnachten? Dat kan bijvoorbeeld in deze accommodatie met prachtig uitzicht of deze villa met fijn zwembad van Eliza was here.
 

Sevilla
Sevilla is de hoofdstad van - wederom - de gelijknamige provincie Sevilla. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje als het gaat om cultuur, economie, kunst en politiek. De stad heeft het grootste historische centrum van Europa met daarin de belangrijkste bezienswaardigheden. Stiekem erg fijn voor de voetjes dat alles op één plek is. De wijk Triana wordt beschouwd als de geboorteplaats van de Spaanse dans de Flamenco, oeh la la! 
 
De kathedraal van Sevilla - Santa Maria - is in het hart van Sevilla gebouwd in de 15e eeuw. De kathedraal is een erg groot en mooi gebouw. Het is een van de grootse kathedralen ter wereld. Het gebouw heeft een mooie binnenplaats, genaamd de Patio de los Naranjos en een koninklijke kapel, de Capilla Real. Bezoek ook zeker De Torre del Oro. Dit is een gouden toren die in het begin van de 13e eeuw is gebouwd door de Moren. De toren werd eerst gebruikt als uitkijktoren. In de Middeleeuwen werd de toren gebruikt als gevangenis, daarna als opslagplaats voor de schatten die ontdekkingsreizigers meenamen naar Sevilla en tegenwoordig zit er een marine museum in. Maar ook het paleis Los Reales Alcazares zal op je to do-lijstje moeten. Dit paleis is door Unesco tot wereld erfgoed verklaard. De Moren bouwden dit voor hun leiders. Het Alcazar is beroemd om zijn prachtige tuinen waarin je een mooie wandeling kunt maken.
 
En eten? Ga voor restaurant Casa Robles als je van overheerlijke desserts houdt of als je gek bent op vis. Voor echt Spaans eten kun je naar eetcafé Becerrita waar je hun overheerlijke huisgemaakte tapas móet nemen. Overnachtingstip: op een kleine afstand van Sevilla ligt de romantische accommodatie Cortijo San Jose.
 

Cádiz
Cádiz is gelegen aan de Golf van Cádiz. Door de gelijkenis met de Cubaanse hoofdstad Havana wordt de stad ook wel 'Klein Havana' genoemd. Deze gelijkenis komt met name door de malecon, een wereldberoemde boulevard in de Cubaanse hoofdstad, die heel erg lijkt op de malecon in Cádiz. Om deze reden zijn de opnames van de James Bond film Die Another Day, dat zich onder andere afspeelde in Havana, ook opgenomen in Cádiz.
 
In Cadiz kun je echt genieten van de typisch Andalusische sfeer. In de oude wijk van Cadiz, de Populo, leiden verschillende kronkelende straatjes naar pleinen en cafés waar locals elkaar ontmoeten. Het plein Plaza de Mina is het centrale plein van de stad Cádiz. Het is een prachtig plein met veel gebouwen in de oude, koloniale stijl en je kunt hier heerlijk een terrasje pakken. In het museum van Cadiz kun je meer te weten komen over de interessante geschiedenis van deze stad. Een duik nemen kan perfect bij La Caleta, een strand met aan de ene kant het San Sebastián fort en aan de andere kant het Santa Catalina kasteel. 
 
Ook in Cádiz wemelt het van de tapasbars. Het toeristenbureau van Cádiz heeft een lijst van alle tapasbars die jaarlijks strijden om de titel ?Beste Tapasbar van Cádiz'. Met deze lijst kun je je eigen ?tapasroute? uitstippelen en heerlijk genieten van het allerbeste uit de keuken van Cádiz!
 

Maar ook buiten de steden in Andalusië is het verbazingwekkend mooi. De ruige kustlijn bijvoorbeeld, met prachtige, kilometerslange goudgele zandstranden. Of de vele kleine, verlaten witte dorpjes in de binnenlanden. Bezoek dus naast bovenstaande steden ook zeker even het binnenland! 

Eliza was here
Wil je een kindvriendelijk appartement met peuterzwembad of wil je in alle rust samen genieten met je lover? Eén ding heb je in ieder geval altijd bij de hand en dat is je eigen huurauto. Die krijg je namelijk er standaard bij als je je vakantie boekt bij Eliza was here

Wat zo leuk is aan Eliza was here is dat je hier de meest unieke vakantieadresjes vindt zonder enorm veel toeristen om je heen. Als je vakantie hebt, wil je natuurlijk in alle rust kunnen genieten. Van Griekenland tot Italië en van de Canarische Eilanden tot Ibiza: er zijn nog genoeg onontdekte vakantieparadijsjes!

Krijg je spontaan de vakantiekriebels en wil je ook graag deze zomer naar Andalusië? Kijk op de website van Eliza was here voor de laatste aanbiedingen en voor nog veel meer zonnige bestemmingen!