Lifestyle / Reizen
Reizen

Dit zijn jullie ergste AirBnB-ervaringen ooit

Reageer 0

Voordat AirBnB groot werd, was het slapen bij vreemden in huis alleen iets voor de echte hippies. Inmiddels is het doodnormaal om pal tussen de locals te verblijven. De verhuurders leggen de lat steeds hoger en de meeste woningen lijken wel hotels. Maar niet elke verhuurder hanteert diezelfde hoge standaard en dat kon nogal bijzonderen verhalen opleveren. Wij vroegen onze lezeressen naar de meest vreemde AirBnb-ervaringen.

Beau (31): “Mijn vriend en ik waren twee zomers terug op doorreis door Frankrijk. We moesten voor één nachtje een slaapplaats vinden. We zaten ergens in the middle of nowhere dus veel opties hadden we niet. Wij dachten per AirBnB wel een goedkoop adresje te vinden. We gingen voor een overnachting die ons maar 16 euro zou kosten. Foto’s van het appartement stonden er niet bij. Slechts één, van het uitzicht van besneeuwde bergtoppen. Gezien het maar voor één nacht was, leek het ons geen kwaad om het erop te wagen. Toen we aankwamen schrokken we. We waren beland in een verlaten skioord, waar er slechts twee soorten mensen waren. Jeu de boules-spelende bejaarden en mini-jeu de boules spelende kinderen. Eerst waren we opgelucht toen we onze gastheer zagen. Een jonge, relaxte gast die – in tegenstelling tot 90% van de Fransen – wél Engels sprak. Toen hij ons bracht naar zijn appartement, kwam het tweede schrikmoment. Zijn appartement was piepklein en onze ‘kamer’ bestond uit een veel te hoge hoogslaper waardoor je omdraaien haast niet mogelijk was. Daaronder was nog een mini bed. We probeerden er nog wat van te maken door met hem te socializen. Hij zat buiten op zijn mini-balkonnetje met zijn wietplant op een plastic stoel naast hem. Toen mijn vriend vroeg of hij naast hem op die stoel mocht zitten, werd hij boos want de wietplant mocht absoluut niet verplaatst worden. Als kers op de taart kreeg ik diarree en moest ik heel awkward vijf keer in een uur naar de plee, terwijl die gast ondertussen bezoek had gekregen. Ik heb me nog nooit zo ongemakkelijk gevoeld. Toen we de volgende ochtend weggingen, bleek ook nog eens dat we het dubbele moesten betalen. Het moraal van het verhaal: boek nooit een AirBnB-woning zonder foto’s.”

Lilian (27): “Ik had via AirBnb een kamer in een woning in Madrid gehuurd. Toen ik daar net aankwam, wilde ik me gelijk even opfrissen. De badkamer had twee deuren. Eén naar de gang en één naar een slaapkamer van een bewoner. Maar die deur van die kamer moest je blijkbaar op slot doen als je ging douchen of naar de wc moest, maar dat had niemand ons verteld. Dus toen ik me daar stond uit te kleden kwam die jongen van die kamer ineens naar binnen. Ik stond daar halfnaakt en schrok me helemaal kapot! Gênantste moment ooit!”

Christina (24): “Met mijn nieuwe liefje was ik op vakantie in Spanje. We waren nog studenten, dus we hadden via AirBnb een kamer in een appartement gehuurd. De verhuurster vertelde ons al van te voren dat ze veel weg was, dus toen we aankwamen hadden we het rijk voor onszelf. We hadden een lange reis achter de boeg in een bloedhete auto, maar in het appartement was het lekker koel. We deden een kort dutje op het bed en daarna hadden we wel zin in een verzetje. We ontdeden ons vliegensvlug van onze kleding en begonnen te flikflooien op het bed. Het ding kraakte enorm, maar dat weerhield ons niet om lekker los te gaan. Er was toch niemand. Halverwege de daad, ontvingen we een berichtje van de verhuurster in het Spaans. Dat konden we uiteraard niet ontcijferen, dus we gingen maar door met waar we mee bezig waren. Nog geen minuut later hoorde we iemand de voordeur van het slot draaien en binnenkomen. “Bella! Bella!” riep ze. We schrokken ons rot en ik kon nog net mijn jurkje over mijn hoofd trekken, toen ze de slaapkamerdeur open deed. Door het gekraak van het bed dacht ze dat haar hond, die bljkbaar Bella heette, in onze slaapkamer was. De rest van onze vakantie hebben we haar niet meer gezien…”

Iris (26): “Tijdens mijn studententijd maakte ik met een vriendin een stedentrip door Europa. Om kosten te besparen sliepen we in goedkope hostels en goedkope AirBnB’s. Vaak waren het lelijke krotten, maar we waren zoveel op stap en zo arm dat het ons niet uitmaakte. Op een gegeven moment verbleven we in een AirBnb in Engeland in een studentenhuis. Toen ik midden in de nacht wakker werd om naar de wc te gaan, kreeg ik bijna een hartverzakking. Eén van de huisgenoten van de verhuurder lag opeens naast me in bed te slapen. Die was blijkbaar in beschonken toestand in het verkeerde bed gestapt. Ook bleek hij een kotsemmer naast het bed te hebben gezet, waarvan de helft van de inhoud ernaast lag. Wij hadden geen hoge eisen, maar na dit fiasco hebben we meteen onze spullen gepakt.”

Paulien (34): “Om 1 uur ’s middags mochten we inchecken bij de woning, dus we stonden netjes klaar met onze rolkoffers bij de voordeur van het luxe appartementencomplex. Niemand deed open, de verhuurder reageerde niet op berichten en de buren zeiden dat ze hem al drie maanden niet gezien hadden. We hadden nergens anders om heen te gaan, dus we bleven maar wachten. Twee uur later kwam hij aangestrompeld. Kacheltje lam en waarschijnlijk aan de drugs. Wij moesten de deur voor hem opendoen en hem naar binnen dragen zo dronken was hij. Samen hebben we hem naar het bed begeleid. We zijn maar op zoek gegaan naar een ander adres. De man heeft via de AirBnB chat nog honderd keer zijn excuus aangeboden en ons geld terugbetaald.”

Lees ook: 5 x De leukste dingen om met je vakantiefoto's te doen

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen